frankvanormondt.nl plaatst cookies om de ervaring te verbeteren, gaat u verder dan gaat u akkoord met deze cookies.   

geen strook

Waarom falen organisaties met innoveren?

Menig organisatie levert al jaren vrijwel hetzelfde product. Als de wereld om hen heen verandert dan is ingrijpen nodig. Het sleutelwoord is innovatie. Cooper & Smith (1992) hebben een aantal uitdagingen voor organisaties aangewezen. Weet uw organisatie hoe te innoveren? Hier vier oorzaken om falen met innoveren te voorkomen.

Oorzaak 1: Er is geen adequate concurrentiestrategie

Hierdoor speelt de organisatie niet snel genoeg of in voldoende mate in op de concurrent. Zeg niet te snel: “Ik heb geen concurrent”. Klanten kunnen altijd iets anders met hun geld doen. Ze kunnen bijvoorbeeld naar het restaurant gaan in plaats van naar de bioscoop.

Oorzaak 2: Het moment van productintroductie is niet goed gekozen

Weet de organisatie wat het betekent om te pionieren? Om de markt te ontginnen? Om alle kinderziektes te elimineren? Te laat zijn met productintroductie is ook niet goed. Grote kans dat de investering niet meer wordt terugverdiend.

Oorzaak 3: De organisatiestructuur is ongeschikt

In 2004 bedachten de oprichters van Google dat hun medewerkers 20% van hun tijd zelf mogen indelen. In die beperkte tijd kun je misschien nog wel iets vernieuwends bedenken maar implementeren lukt vaak niet. Grote veranderingen vereisen grote aanpassingen aan de structuur en soms ook aan de cultuur van de organisatie.

Oorzaak 4: Men doet geen boter bij de vis

Heeft een organisatie bovenstaande zaken onder controle? Dan is het nog zaak om de investering op het juiste niveau te krijgen. En te houden. In mensen en middelen. En dit zo lang als nodig consequent door te zetten. Er ook mentaal in blijven geloven. Zelfs als er tegenvallers zijn. Commitment.


Lees de Wiki over innovatie
Bekijk Het Innovatieboek
Bekijk de Masterclass Product management
Download het Canvas voor innovatie
Meer over het artikel van Cooper & Smith (1992)
Lees het artikel over Bedreigende technologieën


Over onsContactAccommodatieAlgemene voorwaardenPrivacySitemap

Copyright Frank van Ormondt Advies en Educatie © 2007-2020. All rights reserved.

Bijgewerkt op 30 oktober 2020