Hoe stellen organisaties scenario's op? Hoe gebruiken zij deze om hun strategie bij te stellen? Scenarioplanning is een belangrijk instrument voor zowel profit als non-profit organisaties om strategieën te beoordelen en te evalueren. In deze training wordt de methode van scenarioplanning in acht stappen behandeld en toegepast op een door u aangeleverd onderwerp. Er wordt aandacht besteed aan visie, omgeving, onzekerheid, drijvende krachten, scenario's, verhalen, communicatie, strategie en evaluatie. Deelnemers kiezen een eigen onderwerp en werken daarvoor in hoofdlijnen een scenario uit. Deze training staat daardoor zeer dicht bij de praktijk. Tevens leren deelnemers een scenario kritisch te doorgronden en te beoordelen.
Tijdens de training maken deelnemers op interactieve wijze kennis met de theorie en de praktijk van scenarioplanning. Resultaten van deze training zijn:
Bij Frank gaat educatie verder dan de training. Iedere deelnemer kan tot een jaar na afloop van de training nog per telefoon of e-mail vragen stellen of een keertje langskomen in ons trainingscentrum voor een uur coaching. Bovendien krijgen deelnemers na afloop van de training nog een half jaar gratis toegang tot (naar keuze) één van de volgende online trainingen:
Ben ik een senior manager? (e-test)
InnovatieScan (e-test)
Businesscase, de essentie (e-learning)
Missie en visie, de essentie (e-learning)
Prijsbepaling, de essentie (e-learning)
Deze training is bedoeld voor iedereen die met scenarioplanning te maken heeft of krijgt (zoals: beleidsmakers, managers, professionals of ondernemers). U heeft bij voorkeur minimaal 5 jaar werkervaring op hbo/wo-niveau. Deelnemers komen uit allerlei branches. De training wordt aangeboden in de Nederlandse taal.
Het aantal deelnemers is minimaal 2 en maximaal 5. Omdat wij met relatief kleine groepen werken, is er veel gelegenheid voor een persoonlijke benadering. Vanaf vier deelnemers kan het voor uw organisatie interessant zijn om deze training in-company te houden (zie: In-company training).
De training wordt op 1 dag van 9:00 uur tot 17:00 uur gehouden.
De training vindt plaats in ons trainingscentrum op Wisseloord Area gelegen in de bosrijke villawijk Trompenberg aan de rand van Hilversum.
Dit creatieve business park heeft roots in de muziekindustrie en is internationaal bekend van de ooit door Philips opgerichte en nog steeds met succes draaiende Wisseloord Studios.
Omdat wij de gezondheid van onze cliënten erg serieus nemen, hebben wij eigen maatregelen getroffen tegen Covid-19.
Meer over ons trainingscentrum (incl. maatregelen tegen Covid-19)
Deze training kan ook in-company worden aangeboden.
Tijdens de training kunnen deelnemers in groepjes aan hun eigen opdrachten werken.
U bepaalt zelf een locatie, bijvoorbeeld uw bedrijfslocatie of ergens anders in het land.
Eventueel kan er tijdens de training Engels in plaats van Nederlands worden gesproken.
Bij deze training is het lesmateriaal beschikbaar in het Nederlands.
Meer over in-company training
In deze training komen de volgende onderwerpen aan de orde: toekomst, scenario, visie, strategie, onzekerheid, drijvende krachten, verhalen, onwikkeling, evaluatie, beslissing, communicatie.
Tijdens de training wisselen theorie en praktijkoefeningen elkaar af.
Deelnemers kiezen hun eigen onderwerp en werken tijdens de praktijkoefeningen hun eigen onderwerp uit.
"Een prima training! Je kreeg veel informatie die meteen toepasbaar is. Heel goed gedaan!" - Sector Econoom, ABN AMRO Bank. Deze deelnemer beoordeelde de training met een 9.
"De workshop is prettig, toegepast en bevat veel oefeningen met onze eigen casus. De trainers maken zich onze inhoud snel eigen en kunnen daardoor prettig meedenken over onze behoeften." - Frederik Mijnhardt, Wetenschappelijk medewerker, Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). Frederik beoordeelde deze training met een 8.
"In deze workshop heb ik inhoudelijk nieuwe inzichten opgedaan die direct in de praktijk toe te passen zijn. De trainer stelde zich flexibel op en aan zijn deskundigheid twijfelde ik geen moment." - Adviseur Fraude, Gemeente Amsterdam. Deze deelnemer beoordeelde de training met een 9.
"Het belangrijkste gegeven dat ik in de training van Frank heb geleerd? Dat onzekerheid er mag zijn en dat je het hanteerbaar kan maken." - Hein Timmermans, Product Manager, Alfa Laval. Hein beoordeelde deze training met een 8.
"Fijne training met veel aandacht en duidelijke uitleg. En je gaat met een scenarioplan de deur uit. Super praktisch!" - Carine Hermens, docent afd. HRM, Fontys Hogescholen. Carine beoordeelde deze training met een 8,5.
"Ik vond het een leuke, praktische training. Het plan van Frank met de acht stappen geven een goede richting aan het proces van scenarioplanning." - Bram van Amerongen, Sectoranalist, ABN AMRO Bank. Bram beoordeelde deze training met een 8.
"Het was een leuke en inspirerende dag waarin ik veel ideeën voor ons werk heb opgedaan. De trainers hebben ons ook een andere manier van denken geleerd, zoals het verschil tussen prognoses en toekomstscenario's." - Elske Oranje, Wetenschappelijk medewerker, Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). Elske beoordeelde deze training met een 8.
"Dankzij zijn enthousiaste en praktijkgerichte insteek is niet alleen de theorie besproken, maar zijn er ook concrete scenario's uitgewerkt. Frank heeft ons genoeg handvatten gegeven om het verder zelf op te pakken." - Hoofd ICT, Het Kadaster.
"Met zijn deskundigheid heeft Frank op een ontspannen en prettige manier het proces begeleid. Hij heeft kans gezien iedereen mee te nemen in de denkwijze die nodig is bij dit soort processen. Frank is daardoor in staat prima maatwerk te leveren. Ik beveel hem dan ook van harte aan." - Adviseur Organisatie Ontwikkeling, Gemeente Uden.
Deze training wordt verzorgd door Frank van Ormondt en/of Branko van Ormondt. Beide zijn enthousiaste trainers en hun benadering is praktisch en persoonlijk.
Meer over “Het Innovatieboek”
Meer over uw trainers
Iedere deelnemer krijgt ter ondersteuning toegang tot een trainingsspecifiek extranet, een soort e-learningomgeving. Met dit extranet kunnen deelnemers zich voorbereiden en zich tijdens de training en daarna verder ontwikkelen. Dit extranet bestaat onder andere uit: aanwijzingen voor zelfstudie, templates, tools, voorbeelden, inspirerende filmpjes en boekentips.
Aan de start van de training ontvangt iedere deelnemer een uitgebreide de syllabus, met documentatie, checklists en opdrachten. Tijdens deze training worden diverse boekentips gegeven. Boeken kunnen optioneel worden aangeschaft maar zijn niet nodig om de training te kunnen volgen.
Frank heeft een eigen trainingsmethode ontwikkeld, die heel dicht bij de praktijk staat. Het werken met cases gaat hem niet ver genoeg. Daarom nemen deelnemers hun werk mee naar de training om het geleerde meteen uit te proberen. Deelnemers kunnen na de training hun onderwerp verder in meer detail uitwerken.
Zelfstudie geschiedt op vrijwillige basis en voor hen geeft Frank tijdens de training aanwijzingen. Op basis van deze aanwijzingen bedraagt zelfstudie ongeveer 1 à 3 uur per sessie. Het daadwerkelijk tot in detail uitwerken van het eigen werk naar aanleiding van de cases kan wel oplopen tot 8 uur of meer per sessie. Na afloop heeft iedere deelnemer recht op een gratis begeleidingsgesprek van 1 uur.
De prijs voor deze activiteit bedraagt € 795.00.
Deze vaste totaalprijs is exclusief 21% btw, per persoon en onder voorbehoud van wijzigingen.
Bij de prijs inbegrepen zijn de syllabus, de lunch, de koffie en thee in de pauzes.
Niet inbegrepen is o.a. een eventuele overnachting.
Bekijk de algemene voorwaarden
De volgende startdata zijn beschikbaar voor de open inschrijving.
Download de brochure, waarin alle details over deze activiteit handig zijn opgesomd.Heeft u nog vragen dan kunt u ons gerust bellen op: 035 6316915.
Wij kijken dan samen met u of deze activiteit bij uw leerbehoeften past.
Eventueel kunt u met ons een afspraak maken voor een vrijblijvend bezoek aan ons trainingscentrum.
Download de brochure
Afspraak maken
Over ons ∗
Contact ∗
Accommodatie ∗
Algemene voorwaarden ∗
Privacy ∗
Sitemap
Copyright Frank van Ormondt Advies en Educatie © 2007-2023. All rights reserved.
Bijgewerkt op 25 mei 2023