frankvanormondt.nl plaatst cookies om de ervaring te verbeteren, gaat u verder dan gaat u akkoord met deze cookies.   

geen strook

Het innovatieboek - herziene versie

Gids voor innoveren en innovatiemanagement

Het innovatieboek, Paul van der Voort en Frank van Ormondt

Meer dan tachtig procent van de producten die we over tien jaar zullen kopen, is nu nog niet op de markt. Of jouw organisatie ook met succes bijdraagt aan die tachtig procent, hangt af van het vermogen om te innoveren. Innoveren is overleven.

Het innovatieboek  is dé gids voor ieder die succesvol wil innoveren en innovaties doelgericht wil sturen. Het is een praktijkgericht boek dat een relatie legt tussen het innovatieproces - dromen, denken, durven, doen - en het management van dit proces: hoe geef je leiding aan innovatie, welke strategieën kun je volgen om er steeds beter in te worden?

Deze herziene versie besteedt veel aandacht aan nieuwe ontwikkelingen, zoals open innovatie: hoe kunnen organisaties profiteren van innovatieve ideeën van consumenten en partners? Actuele voorbeelden van onder meer Lego, Nike, TomTom, Linux en Apple brengen de materie tot leven.

Frank van Ormondt  is adviseur en trainer op het gebied van innovatie. Daarnaast is hij docent aan onder meer de RSM Erasmus Universiteit en de Inholland Academy. Paul van der Voort  is programmamanager innovatie bij ProRail.

Doelgroep

Ondernemers, managers en adviseurs die willen innoveren of innovatieprocessen willen begeleiden, docenten en studenten.

Inhoud

Het beoogde effect van innovaties is het vergroten van de toegevoegde waarde van een organisatie of het vergroten van klantwaarde. Dat maakt succesvol innoveren er niet eenvoudig op, maar benadrukt wel het levensbelang voor organisaties in het algemeen. Het Innovatieboek  geeft een overzicht van het complete terrein van innovatie. Daardoor wordt het vakgebied simpel te overzien en kun je gemakkelijk benoemen waar je in jouw innovatieproces precies bent. Waar er iets mis kan gaan. Wat je kunt doen om van je innovatie een succes te maken. En hoe je de organisatie innovatiever kunt krijgen.

De verschillende typen innovatie hebben betrekking op verschillende onderdelen van waardecreatie. Het Innovatieboek  gaat in op productinnovatie, procesinnovatie, marktinnovatie, businessmodel-innovatie en duurzame innovatie. De verschillende fasen in het innovatieproces worden doorgrond: dromen, denken, durven, doen. Bovendien wordt inzichtelijk gemaakt hoe organisaties structureel innovatief kunnen worden. Dit boek brengt samenhang aan in uiteenlopende innovatiethema's: van creativiteitstechnieken en co-creatie tot visie-ontwikkeling en innovatieve cultuur. Voor elk aspect van innovatie reikt Het Innovatieboek  steeds toonaangevende concepten aan, die toegankelijk worden gemaakt door voorbeelden, spreuken en figuren.

Om alle facetten van innovatie te kunnen plaatsen in het gehele vakgebied, en de relaties ertussen te duiden, introduceert Het Innovatieboek  een nieuw raamwerk: het WIM-model. WIM staat voor de drie lagen in het innovatievakgebied:

  • Waardecreatie - hieraan relateren we het Wat en Waarom van Innovatie.
  • Innoveren - het innovatieproces: dromen, denken, durven, doen.
  • Management van innovatie - het scheppen van de juiste voorwaarden om structureel succesvol te kunnen innoveren.

Meer informatie

Paul van der Voort en Frank van Ormondt - ISBN 978 90 5261 831 9 - Prijs € 34,00
Uitvoering paperback - Formaat 17 x 24 cm - Omvang 214 pagina's - NUR 801 - Code A
Uitgeverij Sdu Academic Services

Inkijkexemplaar

Download gratis het eerste deel van Het Innovatieboek!

InnovatieCanvas

Download gratis het InnovatieCanvas  en breng uw innovatie schematisch in kaart.

Zelftest

Doe gratis de InnovatieScan  en test uw innovatievermogen:

Presentatie

Frank is een enthousiaste spreker over innovatie en aanverwante zaken die u kunt boeken voor uw evenement.

Training

Bij dit boek is ook een vijfdaagse masterclass beschikbaar:

De volgende eendaagse workshops zijn gerelateerd aan het boek:

Deze trainingen kunnen ook in-company worden gegeven.


Over onsContactAccommodatieAlgemene voorwaardenPrivacySitemap

Copyright Frank van Ormondt Advies en Educatie © 2007-2020. All rights reserved.

Bijgewerkt op 3 augustus 2020