frankvanormondt.nl plaatst cookies om de ervaring te verbeteren, gaat u verder dan gaat u akkoord met deze cookies.   

geen strook
vierkant
workshop, 2 dagen

Beter brainstormen

Methode, technieken, proces en plan praktisch toepassen en faciliteren
   
   
   € 1395.00 excl. btw

Samenvatting

Brainstormen levert soms veel nieuwe idee├źn op en soms ook helemaal niet. Deze training levert de tools, kennis en vaardigheden die elke facilitator nodig heeft om een brainstormsessie tot een succes te maken.

De rode draad van deze training is het brainstormplan dat stap-voor-stap wordt behandeld en toegepast. Hieraan worden de relevante aspecten van brainstormen gekoppeld, zoals brainstormmethode, brainstormtechnieken en het brainstormproces. Ook kijkt u naar uw eigen rol en die van anderen. Al deze aspecten zijn stuk-voor-stuk succesfactoren van een geslaagde brainstormsessie.

Deelnemers ontvangen een eigen brainstormkoffertje en stellen tijdens deze workshop voor een zelf gekozen onderwerp een brainstormplan op. Door het werken aan uw eigen rol en uw eigen onderwerp staat de training zeer dicht bij de praktijk.

Voordelen

 • Wij werken met kleine groepen deelnemers waardoor er veel persoonlijke aandacht is.
 • Uw trainer is ervaren met het onderwerp van deze training en komt zelf ook uit de praktijk.
 • U krijgt toegang tot een blended leeromgeving zodat u zich online kunt voorbereiden en verdiepen.
 • U heeft na afloop een brainstormplan voor uw eigen onderwerp gereed.
 • U krijgt bovendien gratis toegang tot, naar keuze, één van onze online trainingen (e-test, e-learning).
 • U krijgt tijdens de training voorbeelden, tips, vuistregels, modellen, checklists en templates.
 • Er wordt gebruik gemaakt van praktijkgerichte en inspirerende werkvormen.
 • U kunt na afloop van de training nog een jaar kosteloos gebruik maken van onze ‘helpdesk’ voor het stellen van inhoudelijke vragen (coaching).

Resultaat

Tijdens de training maken deelnemers op interactieve wijze kennis met de theorie en de praktijk van het brainstormen. Resultaten van deze training zijn:

 • een brainstormsessie kunnen faciliteren en in juiste banen leiden;
 • vakinhoudelijke kennis en vaardigheden om op gestructureerde manier een nieuw concept te bedenken;
 • een brainstormplan voor een eigen onderwerp naar keuze opgesteld;
 • een praktisch tool voor het plannen en faciliteren van een brainstormsessie.

Coaching en e-learning inbegrepen

Bij Frank gaat educatie verder dan de training. Iedere deelnemer kan tot een jaar na afloop van de training nog per telefoon of e-mail vragen stellen of een keertje langskomen in ons trainingscentrum voor een uur coaching. Bovendien krijgen deelnemers na afloop van de training nog een half jaar gratis toegang tot (naar keuze) één van de volgende online trainingen:
Ben ik een senior manager? (e-test)
InnovatieScan (e-test)
Businesscase, de essentie (e-learning)
Missie en visie, de essentie (e-learning)
Prijsbepaling, de essentie (e-learning)

Doelgroep en aantal deelnemers

Deze training is bedoeld voor facilitators van brainstormsessies. U heeft bij voorkeur minimaal 3 jaar werkervaring op hbo/wo-niveau.  Deelnemers komen uit allerlei branches. De training wordt aangeboden in de Nederlandse taal.

Het aantal deelnemers is minimaal 2 en maximaal 8. N.B. In verband met onze maatregelen tegen Covid-19 werken wij tijdelijk met een maximum van 4 deelnemers. Hierdoor kunnen wij de regel van 1,5 m onderlinge afstand handhaven.  Omdat wij met relatief kleine groepen werken, is er veel gelegenheid voor een persoonlijke benadering. Vanaf vier deelnemers kan het voor uw organisatie interessant zijn om deze training in-company te houden (zie: In-company training).

Duur, locatie en Covid-19

De training wordt op 2 dagen van 9:00 uur tot 17:00 uur gehouden.  De training vindt plaats in ons trainingscentrum op Wisseloord Area gelegen in de bosrijke villawijk Trompenberg aan de rand van Hilversum. Dit creatieve business park heeft roots in de muziekindustrie en is internationaal bekend van de ooit door Philips opgerichte en nog steeds met succes draaiende Wisseloord Studios. Omdat wij de gezondheid van onze cliënten erg serieus nemen, hebben wij eigen maatregelen getroffen tegen Covid-19.
Meer over ons trainingscentrum (incl. maatregelen tegen Covid-19)

In-company training

Deze training kan ook in-company worden aangeboden. U bepaalt dan zelf een locatie, bijvoorbeeld uw bedrijfslocatie of ergens anders in het land. Eventueel kan deze training ook in een online werkvorm worden gegeven, zoals een webinar. In-company en online bieden u een aantal voordelen.
Meer over in-company training


Download brochure

Onderwerpen

In deze training komen de volgende onderwerpen aan de orde: methode, technieken, proces, faciliteren, brainstormplan, eigen rol en die van anderen.


Programma

In de brochure treft u meer details over het programma aan. Tussen haakjes staat het aantal praktijkopdrachten per onderdeel, bijvoorbeeld (2P) betekent: twee praktijkopdrachten.

Sessie 1: methode, technieken en proces

Kennismaking, de basis van brainstormen, instructies voor zelfstudie.

 • Kennismaking en inleiding (1P)
 • Rolverdeling en creatieve vaardigheden (1P)
 • Lunch
 • Brainstormmethode en technieken (2P)
 • Brainstormproces en -plan (2P)
 • Tips voor zelfstudie
 • Wrap-up

Sessie 2: brainstormsessies faciliteren

Tips over het brainstormproces en bespreking van brainstormplannen van deelnemers.

 • Opening
 • Praktische tips bij de voorbereiding (1P)
 • Praktische tips bij de uitvoering (1P)
 • Praktische tips bij de conclusie (1P)
 • Lunch
 • Bijwerken brainstormplan (1P)
 • Presentaties deelnemers (1P)
 • Wrap-up


Tijdens de training wisselen theorie en praktijkoefeningen elkaar af. Deelnemers kiezen hun eigen onderwerp en werken tijdens de praktijkoefeningen hun eigen onderwerp uit. In de tijd tussen de twee dagen van deze training is er ruimte voor zelfstudie.


Reacties van deelnemers

Uw trainers

Deze training wordt verzorgd door Frank van Ormondt en/of Branko van Ormondt. Beide zijn enthousiaste trainers en hun benadering is praktisch en persoonlijk.


Frank “Ik vind het belangrijk dat er in mijn trainingen voor iedere deelnemer voldoende ruimte is voor discussie en het delen van ervaring.”

Frank heeft tijdens zijn loopbaan bij onder andere Philips zelf veel ervaring opgedaan met de onderwerpen van zijn trainingen. Verder begeleidt hij vanuit zijn adviespraktijk regelmatig managers en ondernemers. Daardoor kan hij deze training in de context van ‘de business’ plaatsen. Frank is auteur van het boek: “Het Innovatieboek”.
Branko “Aan het einde van een trainingsdag wil ik graag de lessons learnt van iedere deelnemer borgen met actiepunten.”

Branko is een frisse trainer en sympathieke coach. In zijn aanpak met cliënten brengt hij veel vernieuwing met zich mee. Hij heeft een directe benadering waardoor hij snel tot de kern van de zaak doordringt. Branko heeft speciaal voor deze training een aantal cases ontwikkeld. Verder is hij verantwoordelijk voor marketing en verkoop.

Meer over “Het Innovatieboek”
Meer over uw trainers

Blended learning, materiaal en zelfstudie

Iedere deelnemer krijgt ter ondersteuning toegang tot een trainingsspecifiek extranet, een soort e-learningomgeving. Met dit extranet kunnen deelnemers zich voorbereiden en zich tijdens de training en daarna verder ontwikkelen. Dit extranet bestaat onder andere uit: aanwijzingen voor zelfstudie, templates, tools, voorbeelden, inspirerende filmpjes en boekentips.

Aan de start van de training ontvangt iedere deelnemer een uitgebreide de syllabus, met documentatie, checklists en opdrachten. Tijdens deze training worden diverse boekentips gegeven. Boeken kunnen optioneel worden aangeschaft maar zijn niet nodig om de training te kunnen volgen.

Frank heeft een eigen trainingsmethode ontwikkeld, die heel dicht bij de praktijk staat. Het werken met cases gaat hem niet ver genoeg. Daarom nemen deelnemers hun werk mee naar de training om het geleerde meteen uit te proberen. Deelnemers kunnen na de training hun onderwerp verder in meer detail uitwerken.

Zelfstudie geschiedt op vrijwillige basis en voor hen geeft Frank tijdens de training aanwijzingen. Op basis van deze aanwijzingen bedraagt zelfstudie ongeveer 1 à 3 uur per sessie. Het daadwerkelijk tot in detail uitwerken van het eigen werk naar aanleiding van de cases kan wel oplopen tot 8 uur of meer per sessie. Na afloop heeft iedere deelnemer recht op een gratis begeleidingsgesprek van 1 uur.

Meer over methode

Prijs

De prijs voor deze activiteit bedraagt € 1395.00. Deze vaste totaalprijs is exclusief 21% btw, per persoon en onder voorbehoud van wijzigingen. Bij de prijs inbegrepen zijn de syllabus, de lunch, de koffie en thee in de pauzes. Niet inbegrepen is o.a. een eventuele overnachting.
Bekijk de algemene voorwaarden

Inschrijven

De volgende startdata zijn beschikbaar voor de open inschrijving.

Startdatum: 2020-11-18

18 en 25 november 2020 ∗ Locatie: Hilversum ∗ Prijs: € 1395.00Startdatum: 2021-03-10

10 en 17 maart 2021 ∗ Locatie: Hilversum ∗ Prijs: € 1395.00Startdatum: 2021-10-26

26 oktober en 2 november 2021 ∗ Locatie: Hilversum ∗ Prijs: € 1395.00Meer informatie?

Download de brochure, waarin alle details over deze activiteit handig zijn opgesomd.Heeft u nog vragen dan kunt u ons gerust bellen op: 035 6316915. Wij kijken dan samen met u of deze activiteit bij uw leerbehoeften past. Eventueel kunt u met ons een afspraak maken voor een vrijblijvend bezoek aan ons trainingscentrum.
Download de brochure
Afspraak makenOver onsContactAccommodatieAlgemene voorwaardenPrivacySitemap

Copyright Frank van Ormondt Advies en Educatie © 2007-2020. All rights reserved.

Bijgewerkt op 30 oktober 2020