frankvanormondt.nl plaatst alleen eigen cookies, dus niet van derden; gaat u verder dan gaat u akkoord met deze cookies.   

geen strook
vierkant
masterclass, 5 dagen vlag-nl vlag-uk

Advanced Product Management

Een plan-van-aanpak opstellen waarin u zichzelf, uw business en uw organisatie naar het volgende niveau brengt
   
   
   € 3895.00 excl. btw

Samenvatting

Een senior productmanager of teamleider draagt als mini-ceo zorg voor diens eigen effectiviteit, die van de business en die van de organisatie. Deze training levert de tools, kennis en vaardigheden die elke senior nodig heeft om product management naar het volgende niveau te brengen.

De rode draad van deze training is het opstellen van een plan-van-aanpak dat stap-voor-stap wordt behandeld en toegepast. Dit verbeterplan is zeer breed en bevat alle succesfactoren: de product manager, de business en de organisatie. Door hierin zowel strategische, tactische als operationele aspecten te verwerken, zorgt u er voor dat dat «volgende niveau» ook daadwerkelijk wordt bereikt.

Tijdens de masterclass stelt u sessie-voor-sessie een plan-van-aanpak op voor uw eigen werksituatie. Op verschillende momenten tijdens de training werkt u aan hardskills en softskills in de vorm van cases, open discussies, intermezzo's, rollenspellen en reflectie. De training staat daardoor zeer dicht bij de praktijk.

Voordelen

 • Frank werkt met kleine groepen deelnemers waardoor er veel persoonlijke aandacht is.
 • Uw trainer is ervaren met het onderwerp van deze training en komt zelf ook uit de praktijk.
 • U krijgt toegang tot een blended leeromgeving zodat u zich online kunt voorbereiden en verdiepen.
 • U maakt kennis met de bedrijfskundige aspecten achter het vakgebied productmanagement en innovatiemanagement.
 • U heeft na afloop een plan-van-aanpak voor uzelf, uw business en uw organisatie gereed.
 • U bent vanzelf lid van Franks exclusieve alumninetwerk van productmanagers.
 • U krijgt bovendien gratis toegang tot een geselecteerd aantal van onze online trainingen (e-test, e-learning).
 • U krijgt tijdens de training voorbeelden, tips, vuistregels, modellen, checklists en templates.
 • Er wordt gebruik gemaakt van praktijkgerichte en inspirerende werkvormen.
 • U kunt na afloop van de training nog een jaar kosteloos gebruik maken van Franks ‘helpdesk’ voor het stellen van inhoudelijke vragen (coaching).

Resultaat

Tijdens de training maken deelnemers op interactieve wijze kennis met de theorie en de praktijk van productmanagement en innovatiemanagement. Resultaten van deze training zijn:

 • vakinhoudelijke kennis en vaardigheden omtrent product- en innovatiemanagement;
 • praktische tools voor het analyseren, verbeteren en managen van uw business en organisatie;
 • een plan van aanpak voor de eigen werkomgeving opgesteld;
 • actiepunten om uzelf als senior productmanager verder te ontwikkelen.

Coaching en e-learning inbegrepen

Bij Frank gaat educatie verder dan de training. Iedere deelnemer kan tot een jaar na afloop van de training nog per telefoon of e-mail vragen stellen of een keertje langskomen in Franks trainingscentrum voor twee of drie uur coaching. Bovendien krijgen deelnemers na afloop van de training nog een half jaar gratis toegang tot de volgende online trainingen:
InnovatieTest (e-test)
Ben ik een senior manager? (e-test)

Alternatief

Geïnteresseerden kunnen kiezen uit de masterclass Product Management, de masterclass Advanced Product Management of de masterclass Portfolio Management. De masterclasses Portfolio Management en Advanced Product Management zijn een vervolg op de masterclass Product Management.
Meer over de masterclass Product Management
Meer over de masterclass Product Portfolio Management

Doelgroep en aantal deelnemers

Deze training is bedoeld voor gevorderde productmanagers of productowners en teamleiders. U heeft bij voorkeur minimaal 5 jaar werkervaring op hbo/wo-niveau.  Deelnemers komen uit allerlei branches.  De training wordt aangeboden in de Nederlandse taal. Bij in-company training zijn er mogelijkheden voor Engels.

Het aantal deelnemers is minimaal 2 en maximaal 8.  Omdat Frank met relatief kleine groepen werkt, is er veel gelegenheid voor een persoonlijke benadering. Bij meerdere deelnemers tegelijk kan het voor uw organisatie interessant zijn om deze training in-company te houden. Meer over in-company training
Meer over productmanagers

Duur en locatie

De training wordt op 5 dagen van 9:00 uur tot 17:00 uur gehouden.  De training vindt plaats in Franks trainingscentrum op Wisseloord Area gelegen in de bosrijke villawijk Trompenberg aan de rand van Hilversum. Dit creatieve business park heeft roots in de muziekindustrie en is internationaal bekend van de ooit door Philips opgerichte en nog steeds met succes draaiende Wisseloord Studios. De lunch wordt geserveerd in het Wisseloord Restaurant van de studio zodat u de kans krijgt deze muzikale en creatieve sfeer op te snuiven.
Meer over Franks trainingscentrum

In-company training

Deze training kan ook in-company worden aangeboden. Tijdens de training kunnen deelnemers in groepjes aan hun eigen opdrachten werken. U bepaalt zelf een locatie, bijvoorbeeld uw bedrijfslocatie of ergens anders in het land. Bij deze training is het lesmateriaal naar keuze beschikbaar in het Nederlands of Engels. Eventueel kan er tijdens de training Engels in plaats van Nederlands worden gesproken.
Meer over in-company training


Download brochure

Onderwerpen

In deze training komen onder andere de volgende onderwerpen aan de orde: waardecreatie, businessmodel, PM-afdeling, innovatieproces, randvoorwaarden voor succesvolle innovatie, management van innovatie, verbeterplan.


Programma

In de brochure treft u veel meer details over het programma aan. Tussen haakjes staat het aantal praktijkopdrachten per onderdeel, bijvoorbeeld (2P) betekent: twee praktijkopdrachten.

Sessie 1: Mini-CEO en raamwerk

Kennismaking, de senior product manager als mini-CEO, de opzet van het plan-van-aanpak en raamwerk voor de training (3P).

Sessie 2: Waardecreatie en businessmodel

Verbeteringen aan waardecreatie en het businessmodel van de organisatie (2P).

Sessie 3: PM-afdeling en innovatieproces

Verbeteringen aan de afdeling Product Management en het innovatieproces voor de Product Life Cycle (3P).

Sessie 4: Randvoorwaarden en management van innovatie

Verbeteringen aan het innovatiesysteem en het werken aan randvoorwaarden voor succesvolle innovatie (2P).

Sessie 5: Deelnemers pitchen hun van plan-van-aanpak

De afronding van het plan-van-aanpak en discussie onder deelnemers (2P).


Tijdens de training wisselen theorie en praktijkoefeningen elkaar af. Deelnemers kiezen hun eigen onderwerp en werken tijdens de praktijkoefeningen hun eigen onderwerp uit.

Reacties van cursisten

Hieronder treft u een aantal reacties van product managers aan, van andere masterclasses van Frank.

"Ik heb een flink aantal handvatten gekregen om productmanagement ook procesmatig onder de knie te krijgen en in de praktijk toe te passen."  -  Frank Puts, Product Manager, Nedinsco BV. Frank beoordeelde deze training met een 10.


"Een hele leerzame training, die mij erg heeft geholpen met het structureren van alle zaken."  -  Henry Konterman, Productmanager, Stiebel Eltron. Henry beoordeelde deze training met een 9.


"Deze training sluit perfect aan op de uitdagingen van een productmanager. De inhoud samen met de expertise van Frank maken het een feestje om deze training te volgen."  -  Harold Kooij, Productmanager, Verkerk Groep BV. Harold beoordeelde deze training met een 9.


"Een hele goede cursus die de ingredienten en het recept geeft om een goede productmanager te worden."  -  Adam Goodger, Portfolio manager, Sandvik Mining & Rock Solutions. Adam beoordeelde deze training met een 10.


"Deze cursus geeft duidelijke kaders en praktische handvatten voor product managers en product managers in spe. Ik heb ook goede voorbeelden gekregen."  -  Benjamin Veld, Senior Business Solutions Advisor, Tenzinger. Benjamin beoordeelde deze training met een 8.


"Prima cursus! Goed gestructureerd, goede dynamiek, mooie verhouding tussen theorie en onderlinge discussie."  -  Frans Plaisier, Productmanager Integratie & Interoperabiliteit, Tenzinger. Frans beoordeelde deze training met een 8.


"Mooie, brede training over product management. Bovendien leerde ik marktgerichter te denken."  -  Maarten van Vulpen, Productmanager, Tenzinger. Maarten beoordeelde deze training met een 8.


"Wederom een feest om hier te zijn! Ik kon tijdens de cursus de theorie meteen naar de praktijk omzetten waardoor het heel tastbaar werd."  -  Peter Beurskens, Product Manager, Modiform BV. Peter beoordeelde deze training met een 10.


"Frank heeft een fijne hands-on aanpak. Het bespreken van praktijksituaties werkt heel verhelderend."  -  Cindy Visser-Cnossen, Product Manager, Score BV. Cindy beoordeelde deze training met een 8.


"Ik vond de masterclass heel activerend en de informatie verhelderend. Dankjewel!"  -  Annelies Meester, Product Manager, Score BV. Annelies beoordeelde deze training met een 9.


"Het is een goede training. Zowel de inhoud als het lesmateriaal voldeden aan mijn verwachtingen."  -  Adam Goodger, Portfolio Manager, Sandvik. Adam beoordeelde deze training met een 10.


"De masterclass is heel goed en direct toepasbaar. Frank geeft positieve feedback, zet je aan het denken en geeft diverse perspectieven om naar PM-uitdagingen te kijken."  -  Arie den Hertog, Product Manager, Modiform BV. Arie beoordeelde deze training met een 9,9.


"Een compacte training met veel achtergrondinformatie en modellen. Fijn dat er flexibiliteit was om de situatie en vraagstukken binnen Eneco te bespreken."  -  Mart Voorsluis, productmanager B2B, Eneco. Mart beoordeelde deze training met een 9.


"Een hands-on training met een goede verhouding tussen praktijk en theorie. Ook fijn dat er ruimte was voor een eigen invulling."  -  Tjebbe Yska, Productmanager, Eneco. Tjebbe beoordeelde deze training met een 8.


"Goede praktijktraining gericht op portfoliomanagement.Veel ruimte voor discussie, sparren en advies over de individuele situatie en over Eneco."  -  Matijs Mak, Chapter Lead Productmanagement, Eneco. Matijs beoordeelde deze training met een 8.


"Het is een praktijkgerichte training. Bovendien heb ik nu een set goede tools, die direct in mijn werk toepasbaar zijn."  -  Peter Robben, Product Manager, RENOLIT Nederland BV. Peter beoordeelde deze training met een 9.


"Goed! De training is gelijk toepasbaar in de praktijk en er is veel persoonlijke aandacht. Deze masterclass sluit ook goed aan op de Masterclass Product Management."  -  Lisa van Koningsveld, Teamleider Productmanagement, Modiform BV. Lisa beoordeelde deze training met een 9.


"Praktijkgericht en relevant voor day-to-day business. Goed om modellen en methoden op te frissen en toe te passen op een casus uit het werk."  -  Marinka Klapwijk, Product Manager Grand'Italia, GranFood BV. Marinka beoordeelde deze training met een 7.


Uw trainer

Deze training wordt verzorgd door Frank van Ormondt. Frank is een enthousiaste trainer en diens benadering is praktisch en persoonlijk.


Frank
“Ik vind het belangrijk dat er in mijn trainingen voor iedere deelnemer voldoende ruimte is voor discussie en het delen van ervaring.”

Frank heeft tijdens diens loopbaan bij onder andere Philips zelf veel ervaring opgedaan met de onderwerpen van diens trainingen. Verder begeleidt Frank vanuit diens adviespraktijk regelmatig managers en ondernemers. Daardoor kan Frank deze training in de context van ‘de business’ plaatsen. Frank is auteur van het boek: “Het Innovatieboek”.

Meer over “Het Innovatieboek”
Meer over uw trainer

Blended learning, materiaal en zelfstudie

Iedere deelnemer krijgt ter ondersteuning toegang tot een trainingsspecifiek extranet, een soort e-learningomgeving. Met dit extranet kunnen deelnemers zich voorbereiden en zich tijdens de training en daarna verder ontwikkelen. Dit extranet bestaat onder andere uit: aanwijzingen voor zelfstudie, templates, tools, voorbeelden, inspirerende filmpjes en boekentips.

Aan de start van de training ontvangt iedere deelnemer een uitgebreide de lesmap, met documentatie, checklists en opdrachten. Tijdens deze training worden diverse boekentips gegeven. Boeken kunnen optioneel worden aangeschaft maar diens niet nodig om de training te kunnen volgen.

Frank heeft een eigen trainingsmethode ontwikkeld, die heel dicht bij de praktijk staat. Het werken met cases gaat hem niet ver genoeg. Daarom nemen deelnemers hun werk mee naar de training om het geleerde meteen uit te proberen. Deelnemers kunnen na de training hun onderwerp verder in meer detail uitwerken.

Zelfstudie geschiedt op vrijwillige basis en voor hen geeft Frank tijdens de training aanwijzingen. Op basis van deze aanwijzingen bedraagt zelfstudie ongeveer 1 à 3 uur per sessie. Het daadwerkelijk tot in detail uitwerken van het eigen werk naar aanleiding van de cases kan wel oplopen tot 8 uur of meer per sessie. Na afloop heeft iedere deelnemer recht op een gratis begeleidingsgesprek van 1 uur.

Meer over methode

Prijs

De prijs voor deze activiteit bedraagt € 3895.00. Deze vaste totaalprijs is exclusief 21% btw, per persoon en onder voorbehoud van wijzigingen. Bij de prijs inbegrepen zijn de lesmap, de lunch, de koffie en thee in de pauzes. Niet inbegrepen is o.a. een eventuele overnachting.
Bekijk de algemene voorwaarden

Inschrijven

De volgende startdata zijn beschikbaar voor de open inschrijving.

Startdatum: 2024-02-29

29 februari, 7, 14, 20, 27 maart 2024 ∗ Locatie: Hilversum ∗ Taal: NL ∗ Prijs: € 3895.00Startdatum: 2024-09-18

18, 25 september, 2, 9, 16 oktober 2024 ∗ Locatie: Hilversum ∗ Taal: NL ∗ Prijs: € 3895.00Meer informatie?

Download de brochure, waarin alle details over deze activiteit handig zijn opgesomd.Heeft u nog vragen dan kunt u ons gerust bellen op: 035 6316915. Wij kijken dan samen met u of deze activiteit bij uw leerbehoeften past. Eventueel kunt u met ons een afspraak maken voor een vrijblijvend bezoek aan ons trainingscentrum.
Download de brochure
Afspraak makenOver FrankContactAccommodatieAlgemene voorwaardenPrivacySitemap

Copyright Frank van Ormondt Advies en Educatie © 2007-2024. All rights reserved.

Bijgewerkt op 13 februari 2024