frankvanormondt.nl plaatst cookies om de ervaring te verbeteren, gaat u verder dan gaat u akkoord met deze cookies.   

strookfoto

Innovatiemanagement - cursus

Tachtig procent van de producten die men over tien jaar koopt, bestaat nu nog niet. Of uw organisatie ook bijdraagt aan die tachtig procent, hangt af van het innovatievermogen van uw organisatie. Want innoveren is een manier om te overleven. Deze training levert de tools, kennis en vaardigheden die elke innovator nodig heeft om innovatie in de praktijk tot een succes te maken. Tijdens deze masterclass krijgen de deelnemers een overzicht van de verschillende typen innovatie, van het innovatieproces en van het management van innovatie. De rode draad tijdens deze masterclass is het door Frank ontwikkelde WIM-model, waarmee iedere innovatiestrategie stap voor stap kan worden benaderd. Tijdens de training stellen zij een innovatieplan op voor het innovatiever maken van een organisatie.Voordelen

Een training van Frank heeft veel voordelen zoals:

  • praktijkgerichte trainer met praktijkervaring;
  • kleine groepen deelnemers, veel persoonlijke aandacht;
  • inspirerende, centraal gelegen locatie;
  • gratis 'helpdesk' voor het stellen van inhoudelijke vragen achteraf.

Resultaat

Na afloop van deze training heeft de deelnemer:

  • praktische tools voor verschillende typen van innovatie;
  • vakinhoudelijke kennis en vaardigheden omtrent innovatiemanagement;
  • een innovatieplan voor het creëren van waarde, een innovatieproces en organisatievernieuwing.

Doelgroep en aantal deelnemers

Deze training is bedoeld voor iedereen die met vernieuwing of innovatie te maken heeft of krijgt (zoals: beleidsmakers, managers, professionals of ondernemers). U heeft bij voorkeur minimaal 3 jaar werkervaring op hbo/wo-niveau.  Deelnemers komen uit allerlei branches. De training wordt aangeboden in de Nederlandse taal.

Het aantal deelnemers is minimaal en maximaal .  Hierdoor is er veel gelegenheid voor een persoonlijke benadering. Vanaf drie deelnemers kan het voor uw organisatie interessant zijn om deze training in-company te houden.
Meer over in-company training

Duur en locatie

De training wordt op 0 dagen van 9:00 uur tot 17:00 uur gehouden.  De training vindt plaats in ons trainingscentrum op Wisseloord Area gelegen in de bosrijke villawijk Trompenberg aan de rand van Hilversum. Dit creatieve business park heeft roots in de muziekindustrie en is internationaal bekend van de ooit door Philips opgerichte en nog steeds met succes draaiende Wisseloord Studios. De lunch wordt geserveerd in het Wisseloord Restaurant van de studio zodat u de kans krijgt deze muzikale en creatieve sfeer op te snuiven.
Meer over ons trainingscentrum


Download brochure

Onderwerpen

In deze training komen de volgende onderwerpen aan de orde: WIM-model, waardecreatie, typen innovatie, productinnovatie, procesinnovatie, businessmodelinnovatie, sociale innovatie, eco-innovatie, marktinnovatie, open innovatie, innovatieproces, dromen, denken, durven, doen, management van innovatie, innovatiebehoeften, innovatievermogen, innovatiescan en organisatievernieuwing.


Programma

Dag 1: inleiding en start
Kennismaking met deelnemers, trainer en programma
Inleiding innovatiemanagement
Raamwerk voor deze masterclass: Frank's WIM-model
Keuze en afkadering van het eigen onderwerp voor het innovatieplan
De InnovatieScan en het InnovatieSpel
Dag 2: waardecreatie en typen innovatie
Marktinnovatie
Productinnovatie
Procesinnovatie
Businessmodelinnovatie
Sociale innovatie
Eco-innovatie
Open innovatie
Dag 3: innoveren met het innovatieproces
Dromen: de ideefase
Denken: de conceptfase
Durven: de haalbaarheidsfase
Doen: de introductie- en groeifase
Droppen: de eindfase
Dag 4: management van innovatie
Meten en verbeteren
Strategie voor innovatie
Sturen van innovatie
Externe oriëntatie
Cultuur en structuur
Dag 5: afronden en presentatie
Het veranderen van de organisatie met het WIM-model
Overtuigend samenvatten: uw executive summary
Overtuigend presenteren: uw pitch voor 'het bestuur'
Hoe gaat u hier mee verder op het werk?


Tijdens de training wisselen theorie en praktijkoefeningen elkaar af. Deelnemers kiezen hun eigen onderwerp en werken tijdens de praktijkoefeningen hun eigen onderwerp uit.

Reacties

"Ik vond deze training een mooie onderdompeling in de theorie en daarna een vertaling naar de praktijk."  -  Mark Nierop, Hoofd Bedrijfsbureau & Projectmanagement, SNS REAAL. Mark beoordeelde deze training met een 9.


Meer reacties van deelnemers

Uw trainer

Deze training wordt verzorgd door Frank van Ormondt. Frank is een enthousiaste trainer en heeft gedurende zijn loopbaan bij o.a. Philips zelf veel ervaring opgedaan met innovatiemanagement. Momenteel begeleidt hij vanuit zijn adviespraktijk regelmatig managers en ondernemers in verband met innovatietrajecten. Verder is Frank auteur van het boek: 'Het Innovatieboek'.
Meer over Het Innovatieboek
Meer over uw trainer

Materiaal, ondersteuning en methode

Iedere deelnemer ontvangt een uitgebreide syllabus met documentatie, checklists en opdrachten. Bij deze training worden diverse boekentips gegeven; boeken kunnen optioneel worden aangeschaft maar zijn niet nodig om te training te kunnen volgen. Daarnaast krijgt de deelnemer toegang tot het Extranet boordevol templates, tools en tips. Frank heeft een eigen trainingsmethode ontwikkeld, die heel dicht bij de praktijk staat. Het werken met cases gaat hem niet ver genoeg en daarom nemen deelnemers hun werk mee naar de training om het geleerde meteen uit te proberen. Na afloop van de training heeft iedere deelnemer recht op een begeleidingsgesprek van een uur.
Meer over methode

Prijs

De prijs voor deze training bedraagt totaal € . Deze vaste prijs is exclusief 21% btw, per persoon en onder voorbehoud van wijzigingen. Bij de prijs inbegrepen zijn de syllabus, de lunch en de koffie en thee in de pauzes. Niet inbegrepen is o.a. een eventuele overnachting.
Bekijk de algemene voorwaarden
Meer over acties

Inschrijven

Meer informatie?

Download de brochure, waarin alle details over deze training handig zijn opgesomd. Heeft u nog vragen dan kunt u ons gerust bellen op: 035 6316915. Wij kijken dan samen met u of deze training bij uw leerbehoeften past. Eventueel kunt u met ons een afspraak maken voor een vrijblijvend bezoek aan ons trainingscentrum.
Download de brochure
© Frank van Ormondt Advies en Educatie 2007-2019. All rights reserved. | Bijgewerkt op 2 december 2019