frankvanormondt.nl plaatst cookies om de ervaring te verbeteren, gaat u verder dan gaat u akkoord met deze cookies.   

strookfoto

Strategisch verandermanagement - cursus

Een strategie vertalen naar een veranderplan voor zowel business als people

1-daagse workshop (€ 775.00 excl. btw)

Een goede strategie is het halve werk. Maar een goede implementatie ervan is de andere helft! Succes in de markt wordt alleen bereikt wanneer beide helften goed zijn en op elkaar aansluiten. Deze training pakt de draad op bij de nieuwe ambitie van de organisatie en analyseert de kloof met de huidige ambitie. Het raamwerk van deze training is het door Frank ontwikkelde STIM-model dat stap voor stap wordt behandeld en toegepast. Deelnemers stellen naar aanleiding van de analyse van de kloof een veranderschema en een veranderplan voor hun organisatie op. Tijdens het veranderproces dienen de zakelijke aspecten continu in balans te zijn met de mensen en middelen die de nieuwe ambitie moeten realiseren. Tenslotte volgen er tips hoe de verandering kan worden gemeten, geborgd en bijgestuurd.Voordelen

Een training van Frank heeft veel voordelen zoals:

  • praktijkgerichte trainer met praktijkervaring;
  • kleine groepen deelnemers, veel persoonlijke aandacht;
  • inspirerende, centraal gelegen locatie;
  • gratis 'helpdesk' voor het stellen van inhoudelijke vragen achteraf.

Resultaat

Na afloop van deze training heeft de deelnemer:

  • een praktisch tool voor het opstellen, uitvoeren en bijsturen van een veranderplan;
  • vakinhoudelijke kennis en vaardigheden omtrent strategische implementatie;
  • een (mini) veranderplan voor de eigen organisatie op basis van het STIM-model.

Doelgroep en aantal deelnemers

Deze training is bedoeld voor iedereen die met verandermanagement te maken heeft of krijgt (zoals: beleidsmakers, managers, professionals of ondernemers). U heeft bij voorkeur minimaal 3 jaar werkervaring op hbo/wo-niveau.  Deelnemers komen uit allerlei branches. De training wordt aangeboden in de Nederlandse taal.

Het aantal deelnemers is minimaal 2 en maximaal 8.  Hierdoor is er veel gelegenheid voor een persoonlijke benadering. Vanaf drie deelnemers kan het voor uw organisatie interessant zijn om deze training in-company te houden.
Meer over in-company training

Duur en locatie

De training wordt op 1 dag van 9:00 uur tot 17:00 uur gehouden.  De training vindt plaats in ons trainingscentrum op Wisseloord Area gelegen in de bosrijke villawijk Trompenberg aan de rand van Hilversum. Dit creatieve business park heeft roots in de muziekindustrie en is internationaal bekend van de ooit door Philips opgerichte en nog steeds met succes draaiende Wisseloord Studios. De lunch wordt geserveerd in het Wisseloord Restaurant van de studio zodat u de kans krijgt deze muzikale en creatieve sfeer op te snuiven.
Meer over ons trainingscentrum


Download brochure

Onderwerpen

In deze training komen de volgende onderwerpen aan de orde: ist & soll situatie, analyse van de strategische kloof, veranderschema, veranderplan, zakelijke doelstellingen, geplande activiteiten, mensen & middelen, evaluatie, borging en bijsturing.


Programma

9:00 - Opening
Kennismaking met deelnemers, trainer en programma
Inleiding strategisch verandermanagement
Raamwerk voor deze workshop: het STIM-model
Stap 1: analyse van de kloof
Het managen van verandering
Ist versus soll, as-is versus to-be
Uitwerking van het concept
Stap 2: het zakelijke plan
Forecasting en backcasting
Planning van multidisciplinaire activiteiten
Kritische succesfactoren
Businesscase
Veranderschema I: activiteiten en middelen
Stap 3: de menselijke kant
Inrichting van de organisatie
Over verandering en weerstand
De rol van communicatie
Veranderschema II: motivatie en controls
Stap 4: de uitvoering
De regelkring, evalueren en successen vieren
Prestatie-indicatoren en de balanced scorecard
Veranderschema III: evaluatie en borging
Wrap-up
Tips en valkuilen
Hoe ga ik hier mee verder op mijn werk?
17:00 - Afsluiting


Tijdens de training wisselen theorie en praktijkoefeningen elkaar af. Deelnemers kiezen hun eigen onderwerp en werken tijdens de praktijkoefeningen hun eigen onderwerp uit.

Reacties

"Het was een prima training! Frank heeft goede kennis en gaf ons veel interessante praktijkvoorbeelden."  -  Gerard Donker, project manager, Aureus Iproma. Gerard beoordeelde deze training met een 9.


"Ik vond het lekker dat er veel ruimte was voor inhoudelijke discussie."  -  Robin van der Peijl, project manager, Aureus Iproma. Robin beoordeelde deze training met een 9.

Uw trainer

Deze training wordt verzorgd door Frank van Ormondt. Frank is een enthousiaste trainer en heeft gedurende zijn loopbaan bij o.a. Philips zelf veel strategieën geïmplementeerd. Momenteel begeleidt hij vanuit zijn adviespraktijk regelmatig managers en ondernemers in verband met het omzetten van een strategie in een succesvol implementatieplan.
Meer over uw trainer

Materiaal, ondersteuning en methode

Iedere deelnemer ontvangt een uitgebreide syllabus met documentatie, checklists en opdrachten. Bij deze training worden diverse boekentips gegeven; boeken kunnen optioneel worden aangeschaft maar zijn niet nodig om te training te kunnen volgen. Daarnaast krijgt de deelnemer toegang tot het Extranet boordevol templates, tools en tips. Frank heeft een eigen trainingsmethode ontwikkeld, die heel dicht bij de praktijk staat. Het werken met cases gaat hem niet ver genoeg en daarom nemen deelnemers hun werk mee naar de training om het geleerde meteen uit te proberen. Na afloop van de training heeft iedere deelnemer recht op een begeleidingsgesprek van een uur.
Meer over methode

Prijs

De prijs voor deze training bedraagt totaal € 775.00. Deze vaste prijs is exclusief 21% btw, per persoon en onder voorbehoud van wijzigingen. Bij de prijs inbegrepen zijn de syllabus, de lunch en de koffie en thee in de pauzes. Niet inbegrepen is o.a. een eventuele overnachting.
Bekijk de algemene voorwaarden
Meer over acties

Inschrijven

Datum: 2019-10-29

29 oktober 2019 ∗ Locatie: Hilversum ∗ Prijs: € 775.00Datum: 2020-03-10

10 maart 2020 ∗ Locatie: Hilversum ∗ Prijs: € 775.00Datum: 2020-10-28

28 oktober 2020 ∗ Locatie: Hilversum ∗ Prijs: € 775.00Meer informatie?

Download de brochure, waarin alle details over deze training handig zijn opgesomd. Heeft u nog vragen dan kunt u ons gerust bellen op: 035 6316915. Wij kijken dan samen met u of deze training bij uw leerbehoeften past. Eventueel kunt u met ons een afspraak maken voor een vrijblijvend bezoek aan ons trainingscentrum.
Download de brochure
© Frank van Ormondt Advies en Educatie 2007-2019. All rights reserved. | Bijgewerkt op 14 oktober 2019