frankvanormondt.nl plaatst cookies om de ervaring te verbeteren, gaat u verder dan gaat u akkoord met deze cookies.   

strookfoto

Innovatieve producten bedenken - cursus

Op creatieve wijze goederen of diensten vernieuwen met behulp van het IPRO-model

1-daagse workshop (€ 775.00 excl. btw)

Een duurzame strategie vereist een innovatief aanbod van producten of diensten. Voor innovatie zijn veel creatieve methodes beschikbaar. Maar welke daarvan werken écht en welke passen bij ú en úw organisatie? De rode draad van deze training is het door Frank ontwikkelde raamwerk IPRO dat het process van innovatie stap voor stap behandelt en toepast. Deelnemers kiezen zelf een product of dienst dat geïnnoveerd dient te worden. Daarna worden, met het raamwerk als kapstok, diverse methodes aangereikt waarvan de deelnemers gebruik kunnen maken. Deelnemers hoeven niet per se creatief te zijn, Frank laat u zien dat iedereen kan innoveren!Voordelen

Een training van Frank heeft veel voordelen zoals:

 • praktijkgerichte trainer met praktijkervaring;
 • kleine groepen deelnemers, veel persoonlijke aandacht;
 • inspirerende, centraal gelegen locatie;
 • gratis 'helpdesk' voor het stellen van inhoudelijke vragen achteraf.

Resultaat

Na afloop van deze training heeft de deelnemer:

 • een praktische methodiek voor het bedenken van innovatieve producten of diensten;
 • vakinhoudelijke kennis en vaardigheden omtrent productinnovatie;
 • een concept voor een nieuw product of nieuwe dienst naar keuze.

Doelgroep en aantal deelnemers

Deze training is bedoeld voor iedereen die met vernieuwing of innovatie te maken heeft of krijgt (zoals: beleidsmakers, managers, professionals of ondernemers). U heeft bij voorkeur minimaal 3 jaar werkervaring op hbo/wo-niveau.  Deelnemers komen uit allerlei branches. De training wordt aangeboden in de Nederlandse taal.

Het aantal deelnemers is minimaal 2 en maximaal 8.  Hierdoor is er veel gelegenheid voor een persoonlijke benadering. Vanaf drie deelnemers kan het voor uw organisatie interessant zijn om deze training in-company te houden.
Meer over in-company training

Duur en locatie

De training wordt op 1 dag van 9:00 uur tot 17:00 uur gehouden.  De training vindt plaats in ons trainingscentrum op Wisseloord Area gelegen in de bosrijke villawijk Trompenberg aan de rand van Hilversum. Dit creatieve business park heeft roots in de muziekindustrie en is internationaal bekend van de ooit door Philips opgerichte en nog steeds met succes draaiende Wisseloord Studios. De lunch wordt geserveerd in het Wisseloord Restaurant van de studio zodat u de kans krijgt deze muzikale en creatieve sfeer op te snuiven.
Meer over ons trainingscentrum


Download brochure

Onderwerpen

In deze training komen de volgende onderwerpen aan de orde: voorbereiding, bronnen, informatie, inspiratie, ideegeneratie, SIT, ideeselectie, conceptvorming, conceptuitwerking, haalbaarheid en risico's.


Programma

9:00 - Opening

 • Kennismakingsspel met deelnemers en trainer(s)
 • Toelichting programma
 • Boekentips
 • Raamwerk voor deze workshop, het IPRO-model

Stap 1: de voorbereiding

 • Keuze en afbakening van het eigen onderwerp
 • Aanleiding, kernvraag, stuurgroep en organisatiedoelen

Stap 2: de ideeën

 • Wenselijkheden, mogelijkheden en randvoorwaarden
 • Brainstormen met de SIT-methode

12:00 - Lunch

Stap 3: het concept

 • Afvalrace met de checklist ‘feit of fictie’
 • Ideeselectie en combinatie tot drie concepten

Stap 4: de haalbaarheid

 • Criteria voor haalbare concepten
 • Keuze van het best passende concept

Mijn productvoorstel

 • Uitwerking productvoorstel met unieke voordelen
 • Elevator pitch voor het productvoorstel

Wrap-up

 • Hoe ga ik verder op mijn werk?
 • Evaluatie, uitreiking certificaten

17:00 - AfsluitingTijdens de training wisselen theorie en praktijkoefeningen elkaar af. Deelnemers kiezen hun eigen onderwerp en werken tijdens de praktijkoefeningen hun eigen onderwerp uit.

Reacties

"Prima training! Lekker intensief met goede breaks."  -  beleidsadviseur, Ministerie van Binnenlandse Zaken. Deze deelnemer beoordeelde de training met een 10.


"Goede training met veel tools voor gebruik in het innovatieproces."  -  innovatie-engineer, HVC. Deze deelnemer beoordeelde de training met een 8.


"Ik vond het een erg goede en vooral praktische training."  -  Dienst Ambulante Begeleiding, Stichting De Korre. Deze deelnemer beoordeelde de training met een 9.


"Een heldere en inhoudelijke presentatie over de weg van de gedachtefase naar een echt product. Het was interessant met nieuwe ogen te kijken naar de betekenissen van producten en het bereiken van mogelijke gebruikers. Heel opwekkend."  -  Uitvinder en zelfstandig ondernemer.

Uw trainer

Deze training wordt verzorgd door Frank van Ormondt. Frank is een enthousiaste trainer en heeft gedurende zijn loopbaan bij o.a. Philips zelf veel innovatieve producten (mede-)bedacht. Momenteel begeleidt hij vanuit zijn adviespraktijk regelmatig managers en professionals bij het duurzaam innoveren van hun aanbod van producten of diensten. Verder is Frank auteur van het boek: 'Het Innovatieboek'.
Meer over Het Innovatieboek
Meer over uw trainer

Materiaal, ondersteuning en methode

Iedere deelnemer ontvangt een uitgebreide syllabus met documentatie, checklists en opdrachten. Bij deze training worden diverse boekentips gegeven; boeken kunnen optioneel worden aangeschaft maar zijn niet nodig om te training te kunnen volgen. Daarnaast krijgt de deelnemer toegang tot het Extranet boordevol templates, tools en tips. Frank heeft een eigen trainingsmethode ontwikkeld, die heel dicht bij de praktijk staat. Het werken met cases gaat hem niet ver genoeg en daarom nemen deelnemers hun werk mee naar de training om het geleerde meteen uit te proberen. Na afloop van de training heeft iedere deelnemer recht op een begeleidingsgesprek van een uur.
Meer over methode

Prijs

De prijs voor deze training bedraagt totaal € 775.00. Deze vaste prijs is exclusief 21% btw, per persoon en onder voorbehoud van wijzigingen. Bij de prijs inbegrepen zijn de syllabus, de lunch en de koffie en thee in de pauzes. Niet inbegrepen is o.a. een eventuele overnachting.
Bekijk de algemene voorwaarden
Meer over acties

Inschrijven

Datum: 2020-08-20

20 augustus 2020 ∗ Locatie: Hilversum ∗ Prijs: € 775.00Datum: 2020-10-29

29 oktober 2020 ∗ Locatie: Hilversum ∗ Prijs: € 775.00Meer informatie?

Download de brochure, waarin alle details over deze training handig zijn opgesomd. Heeft u nog vragen dan kunt u ons gerust bellen op: 035 6316915. Wij kijken dan samen met u of deze training bij uw leerbehoeften past. Eventueel kunt u met ons een afspraak maken voor een vrijblijvend bezoek aan ons trainingscentrum.
Download de brochureOver onsContactAlgemene voorwaardenPrivacySitemap

Copyright Frank van Ormondt Advies en Educatie © 2007-2020. All rights reserved.

Bijgewerkt op 2 april 2020