frankvanormondt.nl plaatst alleen eigen cookies, dus niet van derden; gaat u verder dan gaat u akkoord met deze cookies.   

geen strook
vierkant
workshop, 1 dag

Financiën voor non-financials

Financiële begrippen en systemen, speciaal voor hen die geen financieel expert zijn
   
   
   € 795.00 excl. btw

Samenvatting

Financiële begrippen zijn voor veel mensen abracadabra. Toch is financieel management een belangrijk aspect van het doorgronden en besturen van organisaties en het rapporteren van feiten over geld, prestaties en waarde. Deze training helpt elke non-financial met het begrijpen van finance en het omgaan met financials. In deze training worden financiële begrippen en systemen op speelse wijze geĆÆntroduceerd in voor iedereen te begrijpen termen. Voorbeelden komen van organisaties uit allerlei branches, zoals: Hogeschool Inholland, Tesla, Vattenfall, GGZ, Nederlandse Spoorwegen of Kamer van Koophandel. Tussen de onderdelen door worden praktijksituaties geoefend met relevante cases rondom uw eigen organisatie.

Voordelen

 • Frank werkt met kleine groepen deelnemers waardoor er veel persoonlijke aandacht is.
 • Uw trainer is ervaren met het onderwerp van deze training en komt zelf ook uit de praktijk.
 • U krijgt toegang tot een blended leeromgeving zodat u zich online kunt voorbereiden en verdiepen.
 • U krijgt inzicht in financiële basisbegrippen vanuit het perspectief van een non-financial.
 • U bent na afloop van de training in staat financiële stukken te beoordelen en de juiste vragen te stellen.
 • U kunt het uitwerkingsniveau van een budgetaanvraag voor uw situatie of uw afdeling inschatten.
 • U krijgt bovendien gratis toegang tot, naar keuze, één van onze online trainingen (e-test, e-learning).
 • U krijgt tijdens de training voorbeelden, tips, vuistregels, modellen, checklists en templates.
 • Er wordt gebruik gemaakt van praktijkgerichte en inspirerende werkvormen.
 • U kunt na afloop van de training nog een jaar kosteloos gebruik maken van Franks ‘helpdesk’ voor het stellen van inhoudelijke vragen (coaching).

Resultaat

Tijdens de training maken deelnemers op interactieve wijze kennis met de basistheorie en de praktijk van financiën. Resultaten van deze training zijn:

 • vakinhoudelijke basiskennis omtrent financiën;
 • inzicht in het totale cijfermatige plaatje van de organisatie en het eigen werkgebied;
 • meer zelfvertrouwen en betere samenwerking op het gebied van financiën;
 • een budgetaanvraag voor een eigen afdeling of project opgesteld.

Coaching en e-learning inbegrepen

Bij Frank gaat educatie verder dan de training. Iedere deelnemer kan tot een jaar na afloop van de training nog per telefoon of e-mail vragen stellen of een keertje langskomen in Franks trainingscentrum voor een uur coaching. Bovendien krijgen deelnemers na afloop van de training nog een half jaar gratis toegang tot (naar keuze) één van de volgende online trainingen:
Ben ik een senior manager? (e-test)
InnovatieScan (e-test)
Businesscase, de essentie (e-learning)
Missie en visie, de essentie (e-learning)
Prijsbepaling, de essentie (e-learning)

Alternatief

Geïnteresseerden kunnen kiezen uit de workshop Financiën voor non-financials of de workshop Businesscase voor non-financials. De workshop Businesscase voor non-financials is specifieker en de workshop Financiën voor non-financials is algemener.
Meer over de workshop Businesscase voor non-financials

Doelgroep en aantal deelnemers

Deze training is bedoeld voor iedereen die met financiën te maken heeft of krijgt (zoals: executives, managers, professionals of ondernemers). U heeft bij voorkeur minimaal 3 jaar werkervaring op hbo/wo-niveau.  Deelnemers komen uit allerlei branches.  De training wordt aangeboden in de Nederlandse taal.

Het aantal deelnemers is minimaal 2 en maximaal 5.  Omdat Frank met relatief kleine groepen werkt, is er veel gelegenheid voor een persoonlijke benadering. Bij meerdere deelnemers tegelijk kan het voor uw organisatie interessant zijn om deze training in-company te houden. Meer over in-company training

Duur en locatie

De training wordt op 1 dag van 9:00 uur tot 17:00 uur gehouden.  De training vindt plaats in Franks trainingscentrum op Wisseloord Area gelegen in de bosrijke villawijk Trompenberg aan de rand van Hilversum. Dit creatieve business park heeft roots in de muziekindustrie en is internationaal bekend van de ooit door Philips opgerichte en nog steeds met succes draaiende Wisseloord Studios. De lunch wordt geserveerd in het Wisseloord Restaurant van de studio zodat u de kans krijgt deze muzikale en creatieve sfeer op te snuiven.
Meer over Franks trainingscentrum

In-company training

Deze training kan ook in-company worden aangeboden. Tijdens de training kunnen deelnemers in groepjes aan hun eigen opdrachten werken. U bepaalt zelf een locatie, bijvoorbeeld uw bedrijfslocatie of ergens anders in het land. Bij deze training is het lesmateriaal beschikbaar in het Nederlands. Eventueel kan er tijdens de training Engels in plaats van Nederlands worden gesproken.
Meer over in-company training


Download brochure

Onderwerpen

Tijdens de training wordt aandacht besteed aan: jaarrekeningen, accounting, budgettering, prestatiemeting, kostenverbijzondering, investeringsselectie en externe verslaggeving.


Programma

9:00 - Opening

 • Kennismakingspel met deelnemers en trainer
 • Toelichting programma

Inleiding financieel management

 • Relatie geld en bedrijfsprocessen
 • Rollen en activiteiten van financials

Jaarrekeningen

 • Resultatenrekening
 • Voorbeeld: Hogeschool Inholland
 • Voorbeeld: Tesla

Pauze

Jaarrekeningen (vervolg)

 • Balans en kasstroomrekening
 • Voorbeeld: Hogeschool Inholland
 • Voorbeeld: Tesla
 • Externe verslaggeving
 • Case: de rekeningen van mijn organisatie, of:
 • Case: van GGZ, Ned. Spoorwegen, Kamer van Koophandel

12:00 - Lunch

Doorlichten en besturen

 • Prestatiemeting, KPI's en ratio's
 • Case: liquiditeit, solvabiliteit, rentabiliteit
 • Opbrengstencalculaties en businessmodel
 • Kostencalculaties, -soorten en -verbijzondering
 • Budgetcyclus en resultaatverantwoordelijkheid

Pauze

Doorlichten en besturen (vervolg)

 • Investeringsbeslissingen en financiering
 • Case: het afdelings-/projectbudget opstellen

De betere gesprekspartner

 • Rollenspel als samenvatting van de dag
 • Case: het afdelings-/projectbudget verdedigen

Wrap-up

 • Hoe ga ik verder op mijn werk?
 • Vervolgtraining
 • Evaluatie en uitreiking certificaten

17:00 - AfsluitingTijdens de training wisselen theorie en praktijkoefeningen elkaar af. Deelnemers kiezen hun eigen onderwerp en werken tijdens de praktijkoefeningen hun eigen onderwerp uit.

Reacties

"Leerzame training, met een gezonde dosis humor."  -  Frank Soons, Manager Duurzaamheid en Innovatie, Ennatuurlijk BV. Frank beoordeelde deze training met een 8.


"De cursus voldeed echt aan mijn verwachting en is voor een non-financial inderdaad goed te volgen."  -  Marianne Berenschot, Directeur, Stichting Fonds Architectenbureaus. Marianne beoordeelde deze training met een 8,4.


"Veelzijdig, praktijkgericht en met voldoende theorie. Je wordt helemaal klaargestoomd voor financiĆ«le zaken binnen je bedrijf."  -  Annemijn Vos, Key Accountmanager, Vattenfall. Annemijn beoordeelde deze training met een 9.


"Leuke training met relevante praktijkvoorbeelden en veel ruimte voor mijn eigen inbreng."  -  Sanne Verheijen, Medewerker Innovatie & Ontwikkeling, Wuppermann Staal Nederland B.V.. Sanne beoordeelde deze training met een 10.


"De training was praktisch maar had toch voldoende diepgang."  -  Bruis Verbeek, adviseur HRM, Kamer van Koophandel. Bruis beoordeelde de training met een 9.


"Ik vond de training interessant en praktijkgericht. Frank is een goede trainer die de zaken in simpele bewoordingen en in een goede sfeer weet uit te leggen."  —  Directeur-eigenaar van een bedrijf voor klantcontactsoftware. Deze deelnemer beoordeelde de training met een 10.


"De training had een goede opbouw. Stiekem heb ik toch erg veel geleerd. Wel een intensieve dag!"  —  Marketingdirecteur, Talisman travel design. Deze deelnemer beoordeelde de training met een 9.


"Goede voorbeelden die de theorie verduidelijken. Leuke afwisseling door twee trainers die elkaar goed aanvullen. Praktische tips en goede basis."  -  Stephanie Seinen, manager consultancy, Impulse Info Systems. Stephanie beoordeelde de training met een 8.


"Frank en Branko gaven een duidelijke training. Ik vind het praktisch dat ik nu cijfermatig mee kan lezen."  -  Sylvia Boekel, teamleider frontoffice, Kamer van Koophandel. Sylvia beoordeelde de training met een 9.

Uw trainer

Deze training wordt verzorgd door Frank van Ormondt. Frank is een enthousiaste trainer en diens benadering is praktisch en persoonlijk.


Frank
“Ik vind het belangrijk dat er in mijn trainingen voor iedere deelnemer voldoende ruimte is voor discussie en het delen van ervaring.”

Frank heeft tijdens diens loopbaan bij onder andere Philips zelf veel ervaring opgedaan met de onderwerpen van diens trainingen. Verder begeleidt Frank vanuit diens adviespraktijk regelmatig managers en ondernemers. Daardoor kan Frank deze training in de context van ‘de business’ plaatsen. Frank is auteur van het boek: “Het Innovatieboek”.

Meer over “Het Innovatieboek”
Meer over uw trainer

Blended learning, materiaal en zelfstudie

Iedere deelnemer krijgt ter ondersteuning toegang tot een trainingsspecifiek extranet, een soort e-learningomgeving. Met dit extranet kunnen deelnemers zich voorbereiden en zich tijdens de training en daarna verder ontwikkelen. Dit extranet bestaat onder andere uit: aanwijzingen voor zelfstudie, templates, tools, voorbeelden, inspirerende filmpjes en boekentips.

Aan de start van de training ontvangt iedere deelnemer een uitgebreide de syllabus, met documentatie, checklists en opdrachten. Tijdens deze training worden diverse boekentips gegeven. Boeken kunnen optioneel worden aangeschaft maar diens niet nodig om de training te kunnen volgen.

Frank heeft een eigen trainingsmethode ontwikkeld, die heel dicht bij de praktijk staat. Het werken met cases gaat hem niet ver genoeg. Daarom nemen deelnemers hun werk mee naar de training om het geleerde meteen uit te proberen. Deelnemers kunnen na de training hun onderwerp verder in meer detail uitwerken.

Zelfstudie geschiedt op vrijwillige basis en voor hen geeft Frank tijdens de training aanwijzingen. Op basis van deze aanwijzingen bedraagt zelfstudie ongeveer 1 à 3 uur per sessie. Het daadwerkelijk tot in detail uitwerken van het eigen werk naar aanleiding van de cases kan wel oplopen tot 8 uur of meer per sessie. Na afloop heeft iedere deelnemer recht op een gratis begeleidingsgesprek van 1 uur.

Meer over methode

Prijs

De prijs voor deze activiteit bedraagt € 795.00. Deze vaste totaalprijs is exclusief 21% btw, per persoon en onder voorbehoud van wijzigingen. Bij de prijs inbegrepen zijn de syllabus, de lunch, de koffie en thee in de pauzes. Niet inbegrepen is o.a. een eventuele overnachting.
Bekijk de algemene voorwaarden

Inschrijven

De volgende startdata zijn beschikbaar voor de open inschrijving.

Datum: 2024-09-05

5 september 2024 ∗ Locatie: Hilversum ∗ Taal: NL ∗ Prijs: € 795.00Datum: 2024-11-27

27 november 2024 ∗ Locatie: Hilversum ∗ Taal: NL ∗ Prijs: € 795.00Meer informatie?

Download de brochure, waarin alle details over deze activiteit handig zijn opgesomd.Heeft u nog vragen dan kunt u ons gerust bellen op: 035 6316915. Wij kijken dan samen met u of deze activiteit bij uw leerbehoeften past. Eventueel kunt u met ons een afspraak maken voor een vrijblijvend bezoek aan ons trainingscentrum.
Download de brochure
Afspraak makenOver FrankContactAccommodatieAlgemene voorwaardenPrivacySitemap

Copyright Frank van Ormondt Advies en Educatie © 2007-2024. All rights reserved.

Bijgewerkt op 11 april 2024