frankvanormondt.nl plaatst cookies om de ervaring te verbeteren, gaat u verder dan gaat u akkoord met deze cookies.   

strookfoto

Finance voor non-financials - cursus

Financiƫle begrippen en systemen, speciaal voor hen die geen financieel expert zijn

1-daagse workshop (€ 775.00 excl. btw)

Financiële begrippen zijn voor veel mensen abracadabra. Toch is financieel management een belangrijk aspect van het doorgronden en besturen van organisaties en het rapporteren van feiten over geld, prestaties en waarde. Deze training helpt elke non-financial met het begrijpen van finance en het omgaan met financials. In deze training worden financiële begrippen en systemen op speelse wijze geĆÆntroduceerd in voor iedereen te begrijpen termen. Voorbeelden komen van organisaties uit allerlei branches: GGZ, Jaarbeurs Utrecht, NS en Heineken. Tussen de onderdelen door worden praktijksituaties geoefend met relevante cases rondom uw eigen organisatie.Voordelen

Een training van Frank heeft veel voordelen zoals:

 • praktijkgerichte trainer met praktijkervaring;
 • kleine groepen deelnemers, veel persoonlijke aandacht;
 • inspirerende, centraal gelegen locatie;
 • gratis 'helpdesk' voor het stellen van inhoudelijke vragen achteraf.

Resultaat

Na afloop van deze training heeft de deelnemer:

 • vakinhoudelijke basiskennis omtrent financiën;
 • een analyse van de eigen organisatie;

Alternatief

Geïnteresseerden kunnen kiezen uit de workshop Financiën voor non-financials of de workshop Businesscase voor non-financials. De workshop Businesscase voor non-financials is specifieker en de workshop Financiën voor non-financials is algemener.
Meer over de workshop Businesscase voor non-financials

Doelgroep en aantal deelnemers

Deze training is bedoeld voor iedereen die met financiën te maken heeft of krijgt (zoals: executives, managers, professionals of ondernemers). U heeft bij voorkeur minimaal 3 jaar werkervaring op hbo/wo-niveau.  Deelnemers komen uit allerlei branches. De training wordt aangeboden in de Nederlandse taal.

Het aantal deelnemers is minimaal 2 en maximaal 8.  Hierdoor is er veel gelegenheid voor een persoonlijke benadering. Vanaf drie deelnemers kan het voor uw organisatie interessant zijn om deze training in-company te houden.
Meer over in-company training

Duur en locatie

De training wordt op 1 dag van 9:00 uur tot 17:00 uur gehouden.  De training vindt plaats in ons trainingscentrum op Wisseloord Area gelegen in de bosrijke villawijk Trompenberg aan de rand van Hilversum. Dit creatieve business park heeft roots in de muziekindustrie en is internationaal bekend van de ooit door Philips opgerichte en nog steeds met succes draaiende Wisseloord Studios. De lunch wordt geserveerd in het Wisseloord Restaurant van de studio zodat u de kans krijgt deze muzikale en creatieve sfeer op te snuiven.
Meer over ons trainingscentrum


Download brochure

Onderwerpen

Tijdens de training wordt aandacht besteed aan: accounting, budgettering, prestatiemeting, kostenverbijzondering, investeringsselectie en externe verslaggeving.


Programma

9:00 - Opening

 • Kennismaking met deelnemers, trainer en programma
 • Inleiding tot financieel management

Rekeningen

 • Resultatenrekening
 • Balans en kasstroomrekening
 • Externe verslaggeving
 • Case: de rekeningen van mijn organisatie

Doorlichten en besturen

 • Prestatiemeting, KPI's en ratio's
 • Opbrengstencalculaties en businessmodel
 • Kostencalculaties, -soorten en -verbijzondering
 • Budgetcyclus en resultaatverantwoordelijkheid
 • Investeringsbeslissingen
 • Case: het afdelingsbudget verdedigen

De betere gesprekspartner

 • Rollenspel als samenvatting van de dag

Wrap-up

 • Evaluatie en uitreiking certificaten
 • Hoe ga ik hier mee verder op mijn werk?

17:00 - Afsluiting


Tijdens de training wisselen theorie en praktijkoefeningen elkaar af. Deelnemers kiezen hun eigen onderwerp en werken tijdens de praktijkoefeningen hun eigen onderwerp uit.

Reacties

"De training was praktisch maar had toch voldoende diepgang."  -  Bruis Verbeek, adviseur HRM, Kamer van Koophandel. Bruis beoordeelde de training met een 9.


"Goede voorbeelden die de theorie verduidelijken. Leuke afwisseling door twee trainers die elkaar goed aanvullen. Praktische tips en goede basis."  -  Stephanie Seinen, manager consultancy, Impulse Info Systems. Stephanie beoordeelde de training met een 8.


"Frank en Branko gaven een duidelijke training. Ik vind het praktisch dat ik nu cijfermatig mee kan lezen."  -  Sylvia Boekel, teamleider frontoffice, Kamer van Koophandel. Sylvia beoordeelde de training met een 9.


Uw trainers

Deze training wordt verzorgd door Frank van Ormondt en Branko van Ormondt. Beide zijn enthousiaste trainers en hun benadering is praktisch en persoonlijk. Frank begeleidt vanuit zijn adviespraktijk executives, managers en professionals in verband met beleidsmatige vraagstukken. Daardoor kan hij financiën in de context van de «business» plaatsen. Branko begeleidt ondernemers bij het opstarten van hun onderneming. Hij heeft speciaal voor deze training een aantal cases ontwikkeld.
Meer over uw trainer

Materiaal, ondersteuning en methode

Iedere deelnemer ontvangt een uitgebreide syllabus met documentatie, checklists en opdrachten. Bij deze training worden diverse boekentips gegeven; boeken kunnen optioneel worden aangeschaft maar zijn niet nodig om te training te kunnen volgen. Daarnaast krijgt de deelnemer toegang tot het Extranet boordevol templates, tools en tips. Frank heeft een eigen trainingsmethode ontwikkeld, die heel dicht bij de praktijk staat. Het werken met cases gaat hem niet ver genoeg en daarom nemen deelnemers hun werk mee naar de training om het geleerde meteen uit te proberen. Na afloop van de training heeft iedere deelnemer recht op een begeleidingsgesprek van een uur.
Meer over methode

Prijs

De prijs voor deze training bedraagt totaal € 775.00. Deze vaste prijs is exclusief 21% btw, per persoon en onder voorbehoud van wijzigingen. Bij de prijs inbegrepen zijn de syllabus, de lunch en de koffie en thee in de pauzes. Niet inbegrepen is o.a. een eventuele overnachting.
Bekijk de algemene voorwaarden
Meer over acties

Inschrijven

Datum: 2020-06-09

9 juni 2020 ∗ Locatie: Hilversum ∗ Prijs: € 775.00Datum: 2020-08-11

11 augustus 2020 ∗ Locatie: Hilversum ∗ Prijs: € 775.00Datum: 2020-09-02

2 september 2020 ∗ Locatie: Hilversum ∗ Prijs: € 775.00Datum: 2020-11-05

5 november 2020 ∗ Locatie: Hilversum ∗ Prijs: € 775.00Meer informatie?

Download de brochure, waarin alle details over deze training handig zijn opgesomd. Heeft u nog vragen dan kunt u ons gerust bellen op: 035 6316915. Wij kijken dan samen met u of deze training bij uw leerbehoeften past. Eventueel kunt u met ons een afspraak maken voor een vrijblijvend bezoek aan ons trainingscentrum.
Download de brochureOver onsContactAlgemene voorwaardenPrivacySitemap

Copyright Frank van Ormondt Advies en Educatie © 2007-2020. All rights reserved.

Bijgewerkt op 7 april 2020