frankvanormondt.nl plaatst cookies om de ervaring te verbeteren, gaat u verder dan gaat u akkoord met deze cookies.   

strookfoto

Visievorming - cursus

Missie, visie en strategie bepalen en omzetten naar een management agenda

1-daagse workshop (€ 775.00 excl. btw)

Organisaties met een visie presteren beter. Door de dagelijkse beslommeringen raakt een organisatie wel eens van het pad af. Deze training levert de tools, kennis en vaardigheden die elk management team en elke organisatie nodig heeft om op hoofdlijnen de zaken weer scherp in beeld te krijgen. De rode draad van deze training is het door Frank ontwikkelde en breed toepasbare instrument KOMPAS dat stap voor stap wordt behandeld en toegepast. Hieraan worden de relevante strategische aspecten van beleidsbepaling en -uitvoering gekoppeld. Deelnemers stellen hun eigen organisatie centraal en stellen met behulp van KOMPAS een eigen zogenaamde one page strategy op. Deze training staat daardoor zeer dicht bij de praktijk.Voordelen

Een training van Frank heeft veel voordelen zoals:

  • praktijkgerichte trainer met praktijkervaring;
  • kleine groepen deelnemers, veel persoonlijke aandacht;
  • inspirerende, centraal gelegen locatie;
  • gratis 'helpdesk' voor het stellen van inhoudelijke vragen achteraf.

Resultaat

Na afloop van deze training heeft de deelnemer:

  • een praktisch tool voor visievorming;
  • vakinhoudelijke kennis en vaardigheden over visievorming;
  • alle strategische en tactische aspecten rond visie van de eigen organisatie in één overzicht samengevat.

Doelgroep en aantal deelnemers

Deze training is bedoeld voor iedereen die met visievorming te maken heeft of krijgt (zoals: executives, managers, professionals of ondernemers). U heeft bij voorkeur minimaal 5 jaar werkervaring op hbo/wo-niveau.  Deelnemers komen uit allerlei branches. De training wordt aangeboden in de Nederlandse taal.

Het aantal deelnemers is minimaal 2 en maximaal 8.  Hierdoor is er veel gelegenheid voor een persoonlijke benadering. Vanaf drie deelnemers kan het voor uw organisatie interessant zijn om deze training in-company te houden.
Meer over in-company training

Duur en locatie

De training wordt op 1 dag van 9:00 uur tot 17:00 uur gehouden.  De training vindt plaats in ons trainingscentrum op Wisseloord Area gelegen in de bosrijke villawijk Trompenberg aan de rand van Hilversum. Dit creatieve business park heeft roots in de muziekindustrie en is internationaal bekend van de ooit door Philips opgerichte en nog steeds met succes draaiende Wisseloord Studios. De lunch wordt geserveerd in het Wisseloord Restaurant van de studio zodat u de kans krijgt deze muzikale en creatieve sfeer op te snuiven.
Meer over ons trainingscentrum


Download brochure

Onderwerpen

In deze training komen de volgende onderwerpen aan de orde: missie, visie, strategie, doelen, doelstellingen, criteria, kritische succesfactoren, prestatie-indicatoren, balanced scorecard, BSC, management agenda, prioriteiten, topinitiatieven en wachtkamer.


Programma

9:00 - Opening
Kennismaking met deelnemers, trainer en programma
Inleiding visievorming
Raamwerk voor deze workshop: het KOMPAS en de 4 stappen
Stap 1: onze richting
Wat is eigenlijk mijn 'business'?
Missie, visie en strategie en voorbeelden
Wanneer is een missie of visie 'goed'?
Stap 2: onze succesfactoren
Succesfactoren en competenties
Koers bepalen en de bemanning
Stap 3: onze doelstellingen
Doelen, doelstellingen en criteria
Balanced Score Card (BSC)
Koers zetten en het raderscherm
Stap 4: onze inrichting
Wat is onze management agenda?
De prioriteiten op de management agenda
Topinitiatieven dit jaar en volgend jaar
Wat zetten we dus in de wachtkamer?
Wrap-up
Koers houden en doorpakken
Hoe zet ik KOMPAS in op mijn werk?
17:00 - Afsluiting


Tijdens de training wisselen theorie en praktijkoefeningen elkaar af. Deelnemers kiezen hun eigen onderwerp en werken tijdens de praktijkoefeningen hun eigen onderwerp uit.

Reacties

"Prettige training omdat het erg praktijkgericht is, met theorie waar je meteen mee uit de voeten kunt en later nog mee aan de slag kan gaan. Fijn om concreet 1 A4-tje te hebben met daarop: missie, visie & strategie."  -  Anouk Vaarkamp, eigenaar, De Vaarboer. Anouk beoordeelde deze training met een 10.


"Prima training. Ik vond de workshop heel informatief. En van Frank heb ik veel geleerd."  -  Gabriëlle van der Schaaf, Sectiechef, RET. Gabriëlle beoordeelde deze training met een 9.


"Leuke hands-on training. Er was veel tijd om eigen ervaringen te behandelen. Dit leverde al tijdens de training een startpunt op voor een eigen visie."  -  Business Analist, Bol.com. Deze deelnemer beoordeelde deze training met een 8.


"Ik vond het een leuke en tegelijkertijd leerzame training."  -  Pietjan Collee, adjunct-directeur, Wartburg College. Pietjan beoordeelde deze training met een 8.

Uw trainer

Deze training wordt verzorgd door Frank van Ormondt. Frank is een enthousiaste trainer en heeft gedurende zijn loopbaan bij o.a. Philips zelf veel ervaring opgedaan met visievorming. Momenteel begeleidt hij vanuit zijn adviespraktijk regelmatig executives, managers en ondernemers in verband met hun missie & visie en het omzetten naar een management agenda.
Meer over uw trainer

Materiaal, ondersteuning en methode

Iedere deelnemer ontvangt een uitgebreide syllabus met documentatie, checklists en opdrachten. Bij deze training worden diverse boekentips gegeven; boeken kunnen optioneel worden aangeschaft maar zijn niet nodig om te training te kunnen volgen. Daarnaast krijgt de deelnemer toegang tot het Extranet boordevol templates, tools en tips. Frank heeft een eigen trainingsmethode ontwikkeld, die heel dicht bij de praktijk staat. Het werken met cases gaat hem niet ver genoeg en daarom nemen deelnemers hun werk mee naar de training om het geleerde meteen uit te proberen. Na afloop van de training heeft iedere deelnemer recht op een begeleidingsgesprek van een uur.
Meer over methode

Prijs

De prijs voor deze training bedraagt totaal € 775.00. Deze vaste prijs is exclusief 21% btw, per persoon en onder voorbehoud van wijzigingen. Bij de prijs inbegrepen zijn de syllabus, de lunch en de koffie en thee in de pauzes. Niet inbegrepen is o.a. een eventuele overnachting.
Bekijk de algemene voorwaarden
Meer over acties

Inschrijven

Datum: 2020-06-30

30 juni 2020 ∗ Locatie: Hilversum ∗ Prijs: € 775.00Datum: 2020-09-03

3 september 2020 ∗ Locatie: Hilversum ∗ Prijs: € 775.00Datum: 2020-12-09

9 december 2020 ∗ Locatie: Hilversum ∗ Prijs: € 775.00Meer informatie?

Download de brochure, waarin alle details over deze training handig zijn opgesomd. Heeft u nog vragen dan kunt u ons gerust bellen op: 035 6316915. Wij kijken dan samen met u of deze training bij uw leerbehoeften past. Eventueel kunt u met ons een afspraak maken voor een vrijblijvend bezoek aan ons trainingscentrum.
Download de brochureOver onsContactAlgemene voorwaardenPrivacySitemap

Copyright Frank van Ormondt Advies en Educatie © 2007-2020. All rights reserved.

Bijgewerkt op 7 april 2020