frankvanormondt.nl plaatst alleen eigen cookies, dus niet van derden; gaat u verder dan gaat u akkoord met deze cookies.   

geen strook
vierkant
e-learning, 3 uur

Businesscase, de essentie

Een eenvoudige kosten-batenanalyse opstellen voor beginners
   € 125.00 excl. btw

Samenvatting

Hoe stel je een businesscase op? Hoe maak je een kosten-batenanalyse? Hoe neem je een investeringsbeslissing? In deze e-learning maakt u in een uur kennis met de basis van een businesscase. Hierbij wordt aandacht besteed aan o.a. aanleiding, doelstelling, kosten, baten, investering, terugverdientijd, beslissing op basis van harde en zachte factoren en sluiten we af met tips. Tijdens de e-learning wordt een fictief voorbeeld uitgewerkt van een veerdienst (pontje) in opdracht van gemeente Apenga.

Deze training is bedoeld voor mensen zonder financiële achtergrond (non-financials) die graag praktisch aan de slag willen. Mensen met financiële achtergrond (financials) kunnen deze training ook volgen, om handvatten te krijgen voor de structuur en opbouw van een businesscase en voor het nemen van een beslissing op basis van harde en zachte factoren.

Deze e-learning houdt verband met de veel uitgebreidere training: "Businesscase voor non-financials" waarin u meer theorie krijgt en bovendien uw eigen onderwerp uitwerkt. Verder is er voor gevorderden en financials nog de vervolgtraining: "Businesscase voor gevorderden".
Meer over de workshop "Businesscase voor non-financials" (eendaagse training)
Meer over de workshop "Businesscase voor gevorderden" (eendaagse training)

Benieuwd naar een preview?

Bekijk de trailer «Businesscase, de essentie»

Voordelen

Een online training van Frank heeft veel voordelen, zoals:

 • praktijkgerichte trainer met praktijkervaring;
 • variatie in werkvormen, zoals: video's, testvragen, samenvattingen en downloads;
 • gratis ‘helpdesk’ voor het stellen van inhoudelijke vragen achteraf.

Resultaat

Na afloop van deze online training heeft de deelnemer:

 • een compleet uitgewerkt en uitgelegd voorbeeld van een businesscase;
 • een aantal praktische downloads zoals een template en een voorbeeld;
 • genoeg geleerd om zelf aan de slag te gaan met een eigen onderwerp naar keuze.

Duur, locatie en platform

In totaal bent u ongeveer 3 uur bezig. Kijk in ons programma voor meer details.

De e-learning is volledig online; u hoeft zich dus niet te verplaatsen of naar ons trainingscentrum toe te komen. Het best volgt u deze e-learning vanaf een PC of laptop, maar in principe werkt deze e-learning ook vanaf een tablet of zelfs een mobiel met een voldoende groot scherm. Sommige e-learnings hebben naast beeld ook geluid.
Meer over ons trainingscentrum

Programma

Onderwerpen

In deze e-learning komen de volgende onderwerpen aan de orde: aanleiding, organisatiedoelen, projectdoelstelling, kosten, uitgaven, baten, inkomsten, investering, terugverdientijd, beslisschema, besliscriteria, tips.

Videogedeelte (ca. 1 uur)

Het videogedeelte bestaat uit de volgende blokjes:

 • Introductie en kennismaking
 • Inleiding
 • Stap 1: aanleiding
 • Stap 2: berekening
 • Stap 3: beslissing
 • Tips

In elk blokje gaan we in op de theorie en vertalen we dit meteen naar een voorbeeld van het veerpontje: ‘De Oversteek’. Tussen de blokjes dagen wij u uit door middel van een aantal testvragen en helpen wij u door de lesstof samen te vatten.

Praktijkopdracht (ca. 2 à 3 uur)

Tijdens de praktijkopdracht gaat u zelf aan de slag met de materie. Wij helpen u daarbij met zaken als: template, voorbeeld, achtergrondinformatie en studietips.

 • Template voor een businesscase (excel-xls)
 • Ingevuld voorbeeld van een businesscase voor veerpontje: ‘De Oversteek’ (excel-xls)
 • Achtergrondinformatie; een selectie van Wiki's op onze website gerelateerd aan dit onderwerp
 • Tips voor vervolgstudie

Met al deze input en het videogedeelte kunt u vervolgens een prijsstelling maken voor uw eigen product.Uw trainers

Deze e-learning is verzorgd door Frank van Ormondt en Branko van Ormondt. Frank is een enthousiaste trainer, freelance docent, auteur en adviseur. Hij heeft veel ervaring opgedaan met het opstellen, beoordelen, implementeren, managen en evalueren van businesscases. Frank is tevens auteur van een boek over innovatie. Branko is een frisse trainer en sympathieke coach. In zijn aanpak met cliënten brengt hij veel vernieuwing met zich mee. Hij heeft een directe benadering waardoor hij snel tot de kern van de zaak doordringt. Tevens is Branko actief op het gebied van marketing, productontwikkeling en e-learning.
Meer over uw trainers
Meer over Het Innovatieboek

Prijs

De prijs voor deze e-learning bedraagt totaal € 125.00. Deze prijs is exclusief 21% btw, per persoon en onder voorbehoud van wijzigingen. De kosten van deze e-learning dienen te worden betaald om pas daarna toegang te krijgen tot het online gedeelte. Het online gedeelte blijft maximaal 6 maanden toegankelijk.
Bekijk de algemene voorwaarden

Bestellen

Datum: start aldoor

Locatie: www.frankvanormondt.nl ∗ Taal: NL ∗ Prijs: € 125.00Meer informatie?

Heeft u nog vragen dan kunt u ons gerust bellen op: 035 6316915. Wij kijken dan samen met u of deze e-learning bij uw leerbehoeften past. Eventueel kunt u met ons een afspraak maken voor een vrijblijvend bezoek aan ons trainingscentrum.Over FrankContactAccommodatieAlgemene voorwaardenPrivacySitemap

Copyright Frank van Ormondt Advies en Educatie © 2007-2024. All rights reserved.

Bijgewerkt op 11 april 2024