frankvanormondt.nl plaatst alleen eigen cookies, dus niet van derden; gaat u verder dan gaat u akkoord met deze cookies.   

geen strook
vierkant
strategische sessie, 1 dag

Toekomstscenario's plannen

Een strategische sessie voor plannen van vier toekomstscenario's voor uw organisatie
   
   vanaf € 2325.00 excl. btw

Samenvatting

Scenarioplanning is een belangrijk instrument voor zowel profit als non-profit organisaties om strategieën te beoordelen en te evalueren. Tijdens deze strategische heisessie analyseert u samen met uw collega's de belangrijkste trends, ontwikkelt u vier toekomstscenario's en reflecteert u daarmee op uw strategische koers. Onder begeleiding van Frank wordt zijn methode van scenarioplanning in acht stappen toegepast op uw organisatie. Er wordt aandacht besteed aan visie, omgeving, onzekerheid, drijvende krachten, scenario's, verhalen, communicatie, strategie, keuzes en presentatie. Na afloop heeft u een aantal strategische posters gereed.Voor wie?

De strategische heisessie is bedoeld voor een groep collega's van dezelfde organisatie. Deelnemers zijn bijvoorbeeld: executive, manager, ondernemer, beleidsmaker of professional en hebben bij voorkeur minimaal 3 jaar werkervaring op hbo/wo-niveau. De beste resultaten worden geboekt door groepen van drie tot vijf personen per organisatie. Organisaties komen uit allerlei branches, zowel profit als non-profit.

Alternatief

Geïnteresseerden kunnen kiezen uit de heisessie Toekomstscenario's plannen of de workshop Scenarioplanning. Bij de heisessie draait het om het resultaat van de dag en niet om theorie. De workshop is een training met theorie en praktijk waarbij het om het leerproces gaat.
Meer over de workshop Scenarioplanning

Uw begeleider

Deze heisessie wordt verzorgd door Frank van Ormondt. Frank is een enthousiaste begeleider. Hij heeft meer dan twintig jaar ervaring met o.a. strategische sessies en scenarioplanning. Verder is hij auteur van een boek over innoveren. Als facilitator neemt hij u voor deze dag het voorzitterschap uit handen, zodat u zich helemaal op de inhoud kunt richten. Als adviseur biedt hij u een gereedschap en denkt hij ook inhoudelijk met u mee.
Meer over uw begeleider

Werken aan uw scenario's

Ter voorbereiding van de heidag stuurt u Frank uw bestaande documenten en ideeën toe, waarmee hij zich een beeld van het vertrekpunt en van uw doelen kan vormen. Tijdens de heidag legt Frank eerst de werking van de acht stappen van scenarioplanning uit. Daarna werkt u samen met uw collega's op een aantal posters uw toekomstscenario's uit voor uw eigen organisatie. Na afloop neemt u de posters als resultaat mee.

Programma

De heisessie duurt van 10:00 tot 17:00 uur.

10:00 - Kennismaking en inleiding

 • Kennismaking met deelnemers, begeleider en programma
 • Raamwerk voor deze heidag: de 8 stappen

Analyse

 • Stap 1: brainstormen over visies op de toekomst
 • Stap 2: trends onderzoeken
 • Stap 3: drijvende krachten kiezen

Lunch

Ontwikkeling

 • Stap 4: een scenario-template maken
 • Stap 5: scenario's ontwikkelen
 • Stap 6: scenario's presenteren

Reflectie

 • Stap 7: scenario's evalueren
 • Stap 8: beleidsadviezen opstellen

Wrap-up

 • Conclusies en acties
 • Hoe gaan wij hiermee verder op het werk?

17:00 - Afsluiting


Voorbeelden

Hieronder treft u een aantal voorbeelden van opdrachtgevers aan:

 • Autoriteit Consument & Markt
 • Gemeente Uden
 • Hanzehogeschool Groningen
 • Het Kadaster

Locatie

De strategische heisessie vindt plaats in ons adviescentrum op Wisseloord Area gelegen in de bosrijke villawijk Trompenberg aan de rand van Hilversum. Dit creatieve business park heeft roots in de muziekindustrie en is internationaal bekend van de ooit door Philips opgerichte en nog steeds met succes draaiende Wisseloord Studio's.
Meer over ons adviescentrum

Prijs

De prijs voor deze heisessie is € 2325.00 voor maximaal 5 deelnemers. Deze prijs is exclusief 21% btw en onder voorbehoud van wijzigingen. Bij de prijs inbegrepen zijn: voorbereiding, begeleiding, locatie, parkeren, koffie- & theebuffet, frisdrank en lunch. Niet inbegrepen zijn o.a. de kosten van boeken en van een eventuele overnachting.
Bekijk de algemene voorwaarden


Offerte

Heeft u belangstelling in een dergelijke sessie? Vraag dan een offerte aan via onze website of stuur ons een e-mail.

Meer informatie?

Download de brochure, waarin alle details over dit adviesproduct handig zijn opgesomd. Heeft u nog vragen dan kunt u ons gerust bellen op: 035 6316915. Wij kijken dan samen met u of deze oplossing bij uw organisatiedoelen past. Eventueel kunt u met ons een afspraak maken voor een vrijblijvend bezoek aan ons adviescentrum.
Download de brochureOver FrankContactAccommodatieAlgemene voorwaardenPrivacySitemap

Copyright Frank van Ormondt Advies en Educatie © 2007-2024. All rights reserved.

Bijgewerkt op 7 mei 2024