frankvanormondt.nl plaatst alleen eigen cookies, dus niet van derden; gaat u verder dan gaat u akkoord met deze cookies.   

geen strook
vierkant
strategische sessie, 1 dag

Strategische focus bepalen

Een sessie voor het herijken van uw strategie incl. SWOT, opties, keuze
   
   vanaf € 2325.00 excl. btw

Samenvatting

Sommige organisaties laten zich bij het vaststellen van hun koers leiden door stokpaardjes, onderbuikgevoel of de laatste hype. Maar duurzame strategische keuzes komen alleen tot stand na bestudering van feiten en het maken van objectieve, haalbare afwegingen. Deze heisessie helpt uw organisatie met het bepalen van een duurzame strategisch focus.

De rode draad van deze heidag is het door Frank ontwikkelde en breed toepasbare instrument SWOT-OK dat stap-voor-stap wordt toegelicht en toegepast. U en uw collega’s werken onder begeleiding van Frank in een aantal brainstormrondes aan een serie posters. Aan de orde komen: ambitie, analyse van trends en resources, confrontatie, uitdagingen, opties en keuze. Na afloop heeft u een nieuw focusgebied voor uw organisatie bepaald dat waarde toevoegt, haalbaar is, wordt gedragen door de aanwezige collega's en waarvoor een taakverdeling is afgesproken.Voor wie?

De heisessie is bedoeld voor een groep collega's van dezelfde organisatie. Deelnemers zijn bijvoorbeeld: executive, manager, ondernemer, beleidsmaker of professional en hebben bij voorkeur minimaal 3 jaar werkervaring op hbo/wo-niveau. De beste resultaten worden geboekt door groepen van drie tot vijf personen per organisatie. Organisaties komen uit allerlei branches, zowel profit als non-profit.

Alternatief

Geïnteresseerden kunnen kiezen uit de heisessie Strategische focus bepalen of de workshop Businessplan opstellen. Bij de heisessie draait het om het resultaat van de dag en niet om theorie. De workshop is een training met theorie en praktijk waarbij het om het leerproces gaat.
Meer over de workshop Businessplan opstellen

Uw begeleider

Deze heisessie wordt verzorgd door Frank van Ormondt. Frank is een enthousiaste begeleider. Hij heeft meer dan twintig jaar ervaring met o.a. strategische focussessies en is auteur van een boek over innoveren. Als facilitator neemt hij u voor deze dag het voorzitterschap uit handen, zodat u zich helemaal op de inhoud kunt richten. Als adviseur biedt hij u een gereedschap en denkt hij ook inhoudelijk met u mee.
Meer over uw begeleider

Werken aan uw strategieposters

Ter voorbereiding van de heidag stuurt u Frank uw bestaande documenten en ideeën toe, waarmee hij zich een beeld van het vertrekpunt en van uw ambities kan vormen. Tijdens de heidag legt Frank eerst de werking van de SWOT-OK-methode uit. Daarna werkt u samen met uw collega's op een aantal posters uw nieuwe strategie uit voor uw eigen organisatie. Na afloop neemt u de posters als resultaat mee.

Programma

De heisessie duurt van 10:00 tot 17:00 uur.

Kennismaking en inleiding

 • Kennismaking met deelnemers, begeleider en programma
 • Raamwerk voor deze heidag: het SWOT-OK model
 • Ambitie vertalen naar een kernvraag

Stap 1: analyse van S, W, O & T

 • Externe analyse: kansen en bedreigingen
 • Interne analyse: sterkten en zwakten

Lunch

Stap 2: confrontatie

 • Opstellen confrontatiematrix en scores bepalen
 • Uitdagingen formuleren

Stap 3: strategische Opties

 • Strategische opties genereren bij de uitdagingen

Stap 4: strategische Keuze

 • Opstellen beslisschema en opties scoren
 • Taken verdelen voor het focusgebied

Wrap-up

 • Evaluatie
 • Hoe gaan wij hiermee verder op het werk?

Afsluiting


Voorbeelden

Hieronder treft u een aantal voorbeelden van opdrachtgevers aan:

 • Extraco Internationale Expeditie
 • KLOK Containers
 • Nederlandse Vereniging van Banken
 • NEM Standard Fasel (ketelbouwer)
 • Parkinsonvereniging
 • Stichting Kerkelijk Geldbeheer Gouda
 • Stichting Movies that Matter (dochter Amnesty International)
 • De Vaarboer (uitzendbureau)

Locatie

De heisessie vindt plaats in ons adviescentrum op Wisseloord Area gelegen in de bosrijke villawijk Trompenberg aan de rand van Hilversum. Dit creatieve business park heeft roots in de muziekindustrie en is internationaal bekend van de ooit door Philips opgerichte en nog steeds met succes draaiende Wisseloord Studio's.
Meer over ons adviescentrum

Prijs

De prijs voor deze heisessie is € 2325.00 voor maximaal 5 deelnemers. Deze prijs is exclusief 21% btw en onder voorbehoud van wijzigingen. Bij de prijs inbegrepen zijn: voorbereiding, begeleiding, locatie, parkeren, koffie- & theebuffet, frisdrank en lunch. Niet inbegrepen zijn o.a. de kosten van boeken en van een eventuele overnachting.
Bekijk de algemene voorwaarden


Offerte

Heeft u belangstelling in een dergelijke sessie? Vraag dan een offerte aan via onze website of stuur ons een e-mail.

Meer informatie?

Download de brochure, waarin alle details over dit adviesproduct handig zijn opgesomd. Heeft u nog vragen dan kunt u ons gerust bellen op: 035 6316915. Wij kijken dan samen met u of deze oplossing bij uw organisatiedoelen past. Eventueel kunt u met ons een afspraak maken voor een vrijblijvend bezoek aan ons adviescentrum.
Download de brochureOver FrankContactAccommodatieAlgemene voorwaardenPrivacySitemap

Copyright Frank van Ormondt Advies en Educatie © 2007-2024. All rights reserved.

Bijgewerkt op 7 mei 2024