frankvanormondt.nl plaatst alleen eigen cookies, dus niet van derden; gaat u verder dan gaat u akkoord met deze cookies.   

geen strook

Coaching bij het starten van een eigen onderneming

Pakket C: Hulp bij financieren

Doelgroep

Iedereen die bezig is een bedrijf te starten, of dit al heeft gedaan, en op zoek is naar financiering.

Onderwerpen

Uitgangspunt is dat er een ondernemingsplan beschikbaar is, maar dat er nog geen financierende partij is gevonden. Voorbeelden van vragen: "Wat is het verschil tussen bijv. een bank, een participatiemaatschappij, een venture capitalist, een informal investor en een business angel? Hoe opereren zij, wat willen zij en wat is hun jargon? Hoe kom ik met hun in contact? Hoe kom ik zo overtuigend mogelijk over in woord en geschrift? Graag oefen ik mijn pitch van te voren. Van familie kan ik eventueel geld lenen. Of kan ik beter aandelen uitgeven? Of zijn er subsidiemogelijkheden? Welk type financierder past bij mij? Ik kies zelf mijn financierder, maar wil de eerste keer niet alleen naar zo'n gesprek toe. Ook wil ik mijn intellectual property goed beschermen."  Spelen meerdere van deze punten een rol bij uw start-up, dan kan deze vorm van begeleiding u uitkomst bieden!

Inhoud van Pakket C

  • 3 uur begeleiding
    Naar wens kan deze tijd over meerdere gesprekken worden verdeeld. Bijvoorbeeld kan één sessie worden besteed aan het maken van een selectie van mogelijke financierders, één aan het volgens de normen van financierders aanscherpen van het ondernemingsplan en het bepalen van mogelijke financierders, één aan het oefenen van de pitch of het bijwonen van het gesprek met de financierder. In dit hele proces zit u telkens zelf aan het stuur om te kiezen met welke financiële partijen u wilt samenwerken.

Boekentip: De Gids Startkapitaal

Deze gids is een handleiding voor nieuwkomers op de kapitaalmarkt. Samengesteld door Nils de Witte, een netwerker op het gebied van investeren, bevat de gids allerlei tips van deskundigen en handige adressen voor ondernemers die op zoek naar investeerders zijn.
Bekijk al vast het boek

Resultaten

  • Tijdens de sessies krijgt u een uitgebreid overzicht van de verschillende mogelijkheden voor financiering.
  • Daardoor zit u achteraf niet vast aan een type financiering waarover u niet tevreden bent.
  • U ontvangt feedback op uw ondernemingsplan vóórdat u aan gesprekken met financierders gaat beginnen.
  • U krijgt tips hoe u met een goede pitch uw doelen beter kunt bereiken en u kunt deze pitch eventueel oefenen.

Op basis van deze resultaten heeft u uw kans van slagen vergroot op een financiering die bij u past.

De volgende stap

Nu de eerste contacten tot stand zijn gekomen wikkelt u zelf de overeenkomst met de financierder af.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie dan kunt u het beste een afspraak voor een kennismakingsgesprek maken. Hieraan zijn geen kosten verbonden.


Over FrankContactAccommodatieAlgemene voorwaardenPrivacySitemap

Copyright Frank van Ormondt Advies en Educatie © 2007-2024. All rights reserved.

Bijgewerkt op 13 februari 2024