frankvanormondt.nl plaatst cookies om de ervaring te verbeteren, gaat u verder dan gaat u akkoord met deze cookies.   

strookfoto

Meer uit een SWOT-analyse halen - cursus


Deze training is opgevolgd door de tweedaagse workshop Businessplan opstellen.

Workshop Businessplan opstellenEen duurzame strategie is enerzijds gebaseerd op de competenties van de onderneming en anderzijds op kansen die aansluiten bij trends. De confrontatie van deze interne en externe factoren kennen we als de SWOT-analyse. Een krachtig maar veelal onderschat instrument wanneer er geen strategische keuze uit volgt. Deze training haalt het maximale uit de SWOT-analyse en gaat veel verder dan het bekende twee-bij-twee-diagram. De rode draad van deze training is het door Frank ontwikkelde instrument SWOT-OK dat stap voor stap wordt behandeld en toegepast. Deelnemers stellen in eerst instantie op basis van hun eigen werksituatie een SWOT-analyse op. Daarna gegenereren zij creatieve, innovatieve en systematische wijze strategische opties. Tenslotte maken zij hieruit een strategische keuze van de beste optie op basis van criteria en weegfactoren.Voordelen

Een training van Frank heeft veel voordelen zoals:

  • praktijkgerichte trainer met praktijkervaring;
  • kleine groepen deelnemers, veel persoonlijke aandacht;
  • inspirerende, centraal gelegen locatie;
  • gratis 'helpdesk' voor het stellen van inhoudelijke vragen achteraf.

Resultaat

Na afloop van deze training heeft de deelnemer:

  • een praktisch tool voor het uitvoeren van een uitgebreide SWOT-analyse, strategische opties en keuze;
  • vakinhoudelijke kennis en vaardigheden omtrent SWOT-analyse, strategische opties en keuze;
  • een strategische keuze gemaakt voor de eigen organisatie op basis van SWOT-analyse en strategische opties.

Doelgroep en aantal deelnemers

Deze training is bedoeld voor managers, professionals en ondernemers. U heeft bij voorkeur minimaal 3 jaar werkervaring op hbo/wo-niveau.  Deelnemers komen uit allerlei branches. De training wordt aangeboden in de Nederlandse taal.

Het aantal deelnemers is minimaal en maximaal .  Hierdoor is er veel gelegenheid voor een persoonlijke benadering. Vanaf drie deelnemers kan het voor uw organisatie interessant zijn om deze training in-company te houden.
Meer over in-company training

Duur en locatie

De training wordt op 0 dagen van 9:00 uur tot 17:00 uur gehouden.  De training vindt plaats in ons trainingscentrum op Wisseloord Area gelegen in de bosrijke villawijk Trompenberg aan de rand van Hilversum. Dit creatieve business park heeft roots in de muziekindustrie en is internationaal bekend van de ooit door Philips opgerichte en nog steeds met succes draaiende Wisseloord Studios. De lunch wordt geserveerd in het Wisseloord Restaurant van de studio zodat u de kans krijgt deze muzikale en creatieve sfeer op te snuiven.
Meer over ons trainingscentrum


Download brochure

Onderwerpen

In deze training komen de volgende onderwerpen aan de orde: kernvraag, sterkten, zwakten, kansen, bedreigingen, confrontatiematrix, uitdagingen, creativiteit, innovatie, criteria, weegfactoren, opties, keuze.


Programma

9:00 - Opening
Kennismaking met deelnemers, trainer en programma
Inleiding strategisch management
Raamwerk voor deze workshop: het SWOT-OK model
Stap 1: de SWOT-analyse
Formuleren van kernvraag
Externe analyse: kansen en bedreigingen
Interne analyse: sterkten en zwakten
Stap 2: de confrontatie
Confrontatiematrix
Scores bepalen
Uitdagingen formuleren en selecteren
Stap 3: de strategische opties
Overzicht creatieve en innovatieve methodes en werkvormen
Opties genereren en uitwerken
Stap 4: de strategische keuze
Het optieschema, criteria en weegfactoren
De beste optie selecteren en uitwerken
Wrap-up
Hoe ga ik hier mee verder op mijn werk?
17:00 - Afsluiting


Tijdens de training wisselen theorie en praktijkoefeningen elkaar af. Deelnemers kiezen hun eigen onderwerp en werken tijdens de praktijkoefeningen hun eigen onderwerp uit.

Reacties

"De training paste voor mij volledig bij wat ik wilde leren. Fijn om niet met standaard cases te werken maar meteen aan de slag te gaan met een situatie uit je werk. Frank heeft kennis van zaken en verdeelt zijn aandacht over alle kandidaten."  -  Anouk Vaarkamp, eigenaar, De Vaarboer. Anouk beoordeelde deze training met een 10.

"Het is prettig om de theorie toegelicht te krijgen en vervolgens de tijd te krijgen deze in een praktijkvoorbeeld uit te werken."  -  Stefanie van Vliet, directeur, Parkinson Vereniging. Stefanie beoordeelde deze training met een 8,5.

Uw trainer

Deze training wordt verzorgd door Frank van Ormondt. Frank is een enthousiaste trainer en heeft gedurende zijn loopbaan bij o.a. Philips zelf veel strategische keuzes gemaakt. Momenteel begeleidt hij vanuit zijn adviespraktijk regelmatig managers en ondernemers in verband met hun SWOT-analyse, strategische opties en keuze.
Meer over uw trainer

Materiaal, ondersteuning en methode

Iedere deelnemer ontvangt een uitgebreide syllabus met documentatie, checklists en opdrachten. Bij deze training worden diverse boekentips gegeven; boeken kunnen optioneel worden aangeschaft maar zijn niet nodig om te training te kunnen volgen. Daarnaast krijgt de deelnemer toegang tot het Extranet boordevol templates, tools en tips. Frank heeft een eigen trainingsmethode ontwikkeld, die heel dicht bij de praktijk staat. Het werken met cases gaat hem niet ver genoeg en daarom nemen deelnemers hun werk mee naar de training om het geleerde meteen uit te proberen. Na afloop van de training heeft iedere deelnemer recht op een begeleidingsgesprek van een uur.
Meer over methode

Prijs

De prijs voor deze training bedraagt totaal € . Deze vaste prijs is exclusief 21% btw, per persoon en onder voorbehoud van wijzigingen. Bij de prijs inbegrepen zijn de syllabus, de lunch en de koffie en thee in de pauzes. Niet inbegrepen is o.a. een eventuele overnachting.
Bekijk de algemene voorwaarden
Meer over acties

Inschrijven

Meer informatie?

Download de brochure, waarin alle details over deze training handig zijn opgesomd. Heeft u nog vragen dan kunt u ons gerust bellen op: 035 6316915. Wij kijken dan samen met u of deze training bij uw leerbehoeften past. Eventueel kunt u met ons een afspraak maken voor een vrijblijvend bezoek aan ons trainingscentrum.
Download de brochure

© Frank van Ormondt Advies en Educatie 2007-2019. All rights reserved. | Bijgewerkt op 20 augustus 2019