frankvanormondt.nl plaatst cookies om de ervaring te verbeteren, gaat u verder dan gaat u akkoord met deze cookies.   

strookfoto

Innovatieve producten bedenken - cursus

Op creatieve en systematische wijze een product of dienst duurzaam innoveren

1-daagse workshop (€ 765.00 excl. btw)

Een duurzame strategie vereist een innovatief aanbod van producten of diensten. Voor innovatie zijn veel creatieve methodes beschikbaar. Maar welke daarvan werken écht en welke passen bij ú en úw organisatie? De rode draad van deze training is het door Frank ontwikkelde raamwerk IPRO dat het process van innovatie stap voor stap behandelt en toepast. Deelnemers kiezen zelf een product of dienst dat geïnnoveerd dient te worden. Daarna worden, met het raamwerk als kapstok, diverse methodes aangereikt waarvan de deelnemers gebruik kunnen maken. Deelnemers hoeven niet per se creatief te zijn, Frank laat u zien dat iedereen kan innoveren!Voordelen

Een training van Frank heeft veel voordelen zoals:

  • praktijkgerichte trainer met praktijkervaring;
  • kleine groepen deelnemers, veel persoonlijke aandacht;
  • inspirerende, centraal gelegen locatie;
  • gratis 'helpdesk' voor het stellen van inhoudelijke vragen achteraf.

Resultaat

Na afloop van deze training heeft de deelnemer:

  • een praktische methodiek voor het bedenken van innovatieve producten of diensten;
  • vakinhoudelijke kennis en vaardigheden omtrent productinnovatie;
  • een concept voor een nieuw product of nieuwe dienst naar keuze.

Doelgroep en aantal deelnemers

De doelgroep bestaat uit executives, managers, professionals en ondernemers met minimaal 3 jaar werkervaring op hbo/wo-niveau. Het aantal deelnemers is minimaal twee en maximaal zeven. Hierdoor is er veel gelegenheid voor een persoonlijke benadering. De training wordt aangeboden in de Nederlandse taal. Vanaf drie deelnemers kan het voor uw organisatie interessant zijn om deze training in-company te houden.
Meer over in-company en maatwerk

Duur en locatie

De training wordt op 1 dag van 9:00 uur tot 17:00 uur gehouden.  De training vindt plaats in ons trainingscentrum op Wisseloord Area gelegen in de bosrijke villawijk Trompenberg aan de rand van Hilversum. Dit creatieve business park heeft roots in de muziekindustrie en is internationaal bekend van de ooit door Philips opgerichte en nog steeds met succes draaiende Wisseloord Studios. De lunch wordt geserveerd in het Wisseloord Restaurant van de studio zodat u de kans krijgt deze muzikale en creatieve sfeer op te snuiven.
Meer over ons trainingscentrum


Download brochure

Onderwerpen

In deze training komen de volgende onderwerpen aan de orde: voorbereiding, bronnen, informatie, inspiratie, ideegeneratie, SIT, ideeselectie, conceptvorming, conceptuitwerking, haalbaarheid en risico's.


Programma

9:00 - Opening
Kennismaking met deelnemers, trainer en programma
Inleiding innovatie management
Raamwerk voor deze workshop: het IPRO-model
Stap 1: de voorbereiding
Keuze en afkadering van het eigen onderwerp
Opdrachtaanvaarding en teamsamenstelling
Strategische doelen en criteria
Doelgroep en behoeften
Stap 2: de ideeën
Bronnen, informatie en inspiratie
Creatieve methodes voor ideegeneratie, o.a. SIT
Ideeën, ideeën en nog meer ideeën
Stap 3: het concept
Ideeselectie
Conceptvorming
Conceptuitwerking en presentatie
Stap 4: de haalbaarheid
Aspecten van haalbaarheid: duurzaamheid, kwaliteit, financiën en meer
Haalbaarheidsstudie: mogelijkheden en risico's
Prototype
Wrap-up
Aspecten van implementatie en evaluatie
Hoe ga ik hier mee verder op mijn werk?
17:00 - Afsluiting


Tijdens de training wisselen theorie en praktijkoefeningen elkaar af. Deelnemers kiezen hun eigen onderwerp en werken tijdens de praktijkoefeningen hun eigen onderwerp uit.

Reacties

"Ik vond het een erg goede en vooral praktische training."  -  Dienst Ambulante Begeleiding, Stichting De Korre. Deze deelnemer beoordeelde de training met een 9.


Meer reacties van deelnemers

Uw trainer

Deze training wordt verzorgd door Frank van Ormondt. Frank is een enthousiaste trainer en heeft gedurende zijn loopbaan bij o.a. Philips zelf veel innovatieve producten (mede-)bedacht. Momenteel begeleidt hij vanuit zijn adviespraktijk regelmatig managers en professionals bij het duurzaam innoveren van hun aanbod van producten of diensten. Verder is Frank auteur van het boek: 'Het Innovatieboek'.
Meer over Het Innovatieboek
Meer over uw trainer

Materiaal, ondersteuning en methode

Iedere deelnemer ontvangt een uitgebreide werkmap met documentatie, checklists en opdrachten. Bij deze training worden diverse boeken geadviseerd die optioneel kunnen worden aangeschaft. Daarnaast krijgt de deelnemer toegang tot het Extranet boordevol templates, tools en tips. Frank heeft een eigen trainingsmethode ontwikkeld, die heel dicht bij de praktijk staat. Het werken met 'cases' gaat hem niet ver genoeg en daarom nemen deelnemers hun werk mee naar de training om het geleerde meteen uit te proberen. Na afloop van de training heeft iedere deelnemer recht op een begeleidingsgesprek van een uur.
Meer over methode

Prijs

De prijs voor deze training bedraagt € 765.00. Deze prijs is exclusief 21% btw, per persoon en onder voorbehoud van wijzigingen. Bij de prijs inbegrepen zijn de werkmap, de lunch en de koffie en thee in de pauzes. Niet inbegrepen zijn o.a. de kosten van boeken en van een eventuele overnachting.
Bekijk de algemene voorwaarden
Meer over acties

Inschrijven

Datum: 2019-04-17

17 april 2019 ∗ Locatie: Hilversum, Wisseloord ∗ Prijs: € 765.00Datum: 2019-09-11

11 september 2019 ∗ Locatie: Hilversum, Wisseloord ∗ Prijs: € 765.00Meer informatie?

Voor meer informatie kunt ons gerust bellen op: 035 6316915. Ook kunt u ons op de eerstvolgende informatieavond bezoeken.
Download de brochure
Meer over de informatieavond