frankvanormondt.nl plaatst cookies om de ervaring te verbeteren, gaat u verder dan gaat u akkoord met deze cookies.   

geen strook
vierkant
workshop, 1 dag

Innovatieve producten bedenken

Op creatieve wijze goederen of diensten vernieuwen met behulp van het IPRO-model
   
   
   € 775.00 excl. btw

Samenvatting

Een duurzame strategie vereist een innovatief aanbod van producten of diensten. Voor innovatie zijn veel creatieve methodes beschikbaar. Maar welke daarvan werken écht en welke passen bij ú en úw organisatie? De rode draad van deze training is het door Frank ontwikkelde raamwerk IPRO dat het process van innovatie stap voor stap behandelt en toepast. Deelnemers kiezen zelf een product of dienst dat geïnnoveerd dient te worden. Daarna worden, met het raamwerk als kapstok, diverse methodes aangereikt waarvan de deelnemers gebruik kunnen maken. Deelnemers hoeven niet per se creatief te zijn, Frank laat u zien dat iedereen kan innoveren!

Voordelen

 • Wij werken met kleine groepen deelnemers waardoor er veel persoonlijke aandacht is.
 • Uw trainer is ervaren met het onderwerp van deze training en komt zelf ook uit de praktijk.
 • U krijgt toegang tot een blended leeromgeving zodat u zich online kunt voorbereiden en verdiepen.
 • U maakt kennis met aspecten van productinnovatie.
 • U heeft na afloop een productplan voor uw eigen onderwerp gereed.
 • U krijgt bovendien gratis toegang tot, naar keuze, één van onze online trainingen (e-test, e-learning).
 • U krijgt tijdens de training voorbeelden, tips, vuistregels, modellen, checklists en templates.
 • Er wordt gebruik gemaakt van praktijkgerichte en inspirerende werkvormen.
 • U kunt na afloop van de training nog een jaar kosteloos gebruik maken van onze ‘helpdesk’ voor het stellen van inhoudelijke vragen (coaching).

Resultaat

Tijdens de training maken deelnemers op interactieve wijze kennis met de theorie en de praktijk van een productinnovatie of productverbetering. Resultaten van deze training zijn:

 • het IPRO-model kunnen toepassen: een praktische methodiek voor het bedenken van innovatieve producten of het verbeteren van bestaande producten (goederen of diensten);
 • een praktisch tool voor een productplan;
 • vakinhoudelijke kennis en vaardigheden omtrent productinnovatie;
 • een concept voor een nieuw of verbeterd product (goederen of diensten) voor een eigen onderwerp uitgewerkt met het IPRO-model.

Coaching en e-learning inbegrepen

Bij Frank gaat educatie verder dan de training. Iedere deelnemer kan tot een jaar na afloop van de training nog per telefoon of e-mail vragen stellen of een keertje langskomen in ons trainingscentrum voor een uur coaching. Bovendien krijgen deelnemers na afloop van de training nog een half jaar gratis toegang tot (naar keuze) één van de volgende online trainingen:
Ben ik een senior manager? (e-test)
InnovatieScan (e-test)
Businesscase, de essentie (e-learning)
Missie en visie, de essentie (e-learning)
Prijsbepaling, de essentie (e-learning)

Doelgroep en aantal deelnemers

Deze training is bedoeld voor iedereen die met vernieuwing of innovatie te maken heeft of krijgt (zoals: beleidsmakers, managers, professionals of ondernemers). U heeft bij voorkeur minimaal 3 jaar werkervaring op hbo/wo-niveau.  Deelnemers komen uit allerlei branches. De training wordt aangeboden in de Nederlandse taal.

Het aantal deelnemers is minimaal 2 en maximaal 8. N.B. In verband met onze maatregelen tegen Covid-19 werken wij tijdelijk met een maximum van 4 deelnemers. Hierdoor kunnen wij de regel van 1,5 m onderlinge afstand handhaven.  Omdat wij met relatief kleine groepen werken, is er veel gelegenheid voor een persoonlijke benadering. Vanaf vier deelnemers kan het voor uw organisatie interessant zijn om deze training in-company te houden (zie: In-company training).

Duur, locatie en Covid-19

De training wordt op 1 dag van 9:00 uur tot 17:00 uur gehouden.  De training vindt plaats in ons trainingscentrum op Wisseloord Area gelegen in de bosrijke villawijk Trompenberg aan de rand van Hilversum. Dit creatieve business park heeft roots in de muziekindustrie en is internationaal bekend van de ooit door Philips opgerichte en nog steeds met succes draaiende Wisseloord Studios. Omdat wij de gezondheid van onze cliënten erg serieus nemen, hebben wij eigen maatregelen getroffen tegen Covid-19.
Meer over ons trainingscentrum (incl. maatregelen tegen Covid-19)

In-company training

Deze training kan ook in-company worden aangeboden. U bepaalt dan zelf een locatie, bijvoorbeeld uw bedrijfslocatie of ergens anders in het land. Eventueel kan deze training ook in een online werkvorm worden gegeven, zoals een webinar. In-company en online bieden u een aantal voordelen.
Meer over in-company training


Download brochure

Onderwerpen

In deze training komen de volgende onderwerpen aan de orde: voorbereiding, bronnen, informatie, inspiratie, ideegeneratie, SIT, ideeselectie, conceptvorming, conceptuitwerking, haalbaarheid en risico's.


Programma

9:00 - Opening

 • Kennismakingsspel met deelnemers en trainer(s)
 • Toelichting programma
 • Boekentips
 • Raamwerk voor deze workshop, het IPRO-model

Stap 1: de voorbereiding

 • Keuze en afbakening van het eigen onderwerp
 • Aanleiding, kernvraag, stuurgroep en organisatiedoelen

Stap 2: de ideeën

 • Wenselijkheden, mogelijkheden en randvoorwaarden
 • Brainstormen met de SIT-methode

12:00 - Lunch

Stap 3: het concept

 • Afvalrace met de checklist ‘feit of fictie’
 • Ideeselectie en combinatie tot drie concepten

Stap 4: de haalbaarheid

 • Criteria voor haalbare concepten
 • Keuze van het best passende concept

Mijn productvoorstel

 • Uitwerking productvoorstel met unieke voordelen
 • Elevator pitch voor het productvoorstel

Wrap-up

 • Hoe ga ik verder op mijn werk?
 • Evaluatie, uitreiking certificaten

17:00 - AfsluitingTijdens de training wisselen theorie en praktijkoefeningen elkaar af. Deelnemers kiezen hun eigen onderwerp en werken tijdens de praktijkoefeningen hun eigen onderwerp uit.

Reacties

"Prima training! Lekker intensief met goede breaks."  -  beleidsadviseur, Ministerie van Binnenlandse Zaken. Deze deelnemer beoordeelde de training met een 10.


"Goede training met veel tools voor gebruik in het innovatieproces."  -  innovatie-engineer, HVC. Deze deelnemer beoordeelde de training met een 8.


"Ik vond het een erg goede en vooral praktische training."  -  Dienst Ambulante Begeleiding, Stichting De Korre. Deze deelnemer beoordeelde de training met een 9.


"Een heldere en inhoudelijke presentatie over de weg van de gedachtefase naar een echt product. Het was interessant met nieuwe ogen te kijken naar de betekenissen van producten en het bereiken van mogelijke gebruikers. Heel opwekkend."  -  Uitvinder en zelfstandig ondernemer.

Uw trainers

Deze training wordt verzorgd door Frank van Ormondt en/of Branko van Ormondt. Beide zijn enthousiaste trainers en hun benadering is praktisch en persoonlijk.


Frank “Ik vind het belangrijk dat er in mijn trainingen voor iedere deelnemer voldoende ruimte is voor discussie en het delen van ervaring.”

Frank heeft tijdens zijn loopbaan bij onder andere Philips zelf veel ervaring opgedaan met de onderwerpen van zijn trainingen. Verder begeleidt hij vanuit zijn adviespraktijk regelmatig managers en ondernemers. Daardoor kan hij deze training in de context van ‘de business’ plaatsen. Frank is auteur van het boek: “Het Innovatieboek”.
Branko “Aan het einde van een trainingsdag wil ik graag de lessons learnt van iedere deelnemer borgen met actiepunten.”

Branko is een frisse trainer en sympathieke coach. In zijn aanpak met cliënten brengt hij veel vernieuwing met zich mee. Hij heeft een directe benadering waardoor hij snel tot de kern van de zaak doordringt. Branko heeft speciaal voor deze training een aantal cases ontwikkeld. Verder is hij verantwoordelijk voor marketing en verkoop.

Meer over “Het Innovatieboek”
Meer over uw trainers

Blended learning, materiaal en zelfstudie

Iedere deelnemer krijgt ter ondersteuning toegang tot een trainingsspecifiek extranet, een soort e-learningomgeving. Met dit extranet kunnen deelnemers zich voorbereiden en zich tijdens de training en daarna verder ontwikkelen. Dit extranet bestaat onder andere uit: aanwijzingen voor zelfstudie, templates, tools, voorbeelden, inspirerende filmpjes en boekentips.

Aan de start van de training ontvangt iedere deelnemer een uitgebreide de syllabus, met documentatie, checklists en opdrachten. Tijdens deze training worden diverse boekentips gegeven. Boeken kunnen optioneel worden aangeschaft maar zijn niet nodig om de training te kunnen volgen.

Frank heeft een eigen trainingsmethode ontwikkeld, die heel dicht bij de praktijk staat. Het werken met cases gaat hem niet ver genoeg. Daarom nemen deelnemers hun werk mee naar de training om het geleerde meteen uit te proberen. Deelnemers kunnen na de training hun onderwerp verder in meer detail uitwerken.

Zelfstudie geschiedt op vrijwillige basis en voor hen geeft Frank tijdens de training aanwijzingen. Op basis van deze aanwijzingen bedraagt zelfstudie ongeveer 1 à 3 uur per sessie. Het daadwerkelijk tot in detail uitwerken van het eigen werk naar aanleiding van de cases kan wel oplopen tot 8 uur of meer per sessie. Na afloop heeft iedere deelnemer recht op een gratis begeleidingsgesprek van 1 uur.

Meer over methode

Prijs

De prijs voor deze activiteit bedraagt € 775.00. Deze vaste totaalprijs is exclusief 21% btw, per persoon en onder voorbehoud van wijzigingen. Bij de prijs inbegrepen zijn de syllabus, de lunch, de koffie en thee in de pauzes. Niet inbegrepen is o.a. een eventuele overnachting.
Bekijk de algemene voorwaarden

Inschrijven

De volgende startdata zijn beschikbaar voor de open inschrijving.

Datum: 2021-05-11

11 mei 2021 ∗ Locatie: Hilversum ∗ Prijs: € 775.00Datum: 2021-11-03

3 november 2021 ∗ Locatie: Hilversum ∗ Prijs: € 775.00Meer informatie?

Download de brochure, waarin alle details over deze activiteit handig zijn opgesomd.Heeft u nog vragen dan kunt u ons gerust bellen op: 035 6316915. Wij kijken dan samen met u of deze activiteit bij uw leerbehoeften past. Eventueel kunt u met ons een afspraak maken voor een vrijblijvend bezoek aan ons trainingscentrum.
Download de brochure
Afspraak makenOver onsContactAccommodatieAlgemene voorwaardenPrivacySitemap

Copyright Frank van Ormondt Advies en Educatie © 2007-2021. All rights reserved.

Bijgewerkt op 20 januari 2021