frankvanormondt.nl plaatst cookies om de ervaring te verbeteren, gaat u verder dan gaat u akkoord met deze cookies.   

strookfoto

Businessplan in één dag - cursus


Deze training is opgevolgd door de tweedaagse workshop Businessplan opstellen.

Workshop Businessplan opstellenInnovatieve organisaties zijn continu op zoek naar een gat in de markt. En bij een nieuwe 'business' hoort dan ook een businessplan inclusief een businesscase. De rode draad van deze training is die van een innovatief businessplan die hoofdstuk voor hoofdstuk wordt behandeld en toegepast. Deelnemers kiezen van te voren een product-marktcombinatie en werken daarvoor in één dag op hoofdlijnen hun eigen mini-businessplan uit.Voordelen

Een training van Frank heeft veel voordelen zoals:

  • praktijkgerichte trainer met praktijkervaring;
  • kleine groepen deelnemers, veel persoonlijke aandacht;
  • inspirerende, centraal gelegen locatie;
  • gratis 'helpdesk' voor het stellen van inhoudelijke vragen achteraf.

Resultaat

Na afloop van deze training heeft de deelnemer:

  • een praktisch tool voor het opstellen van een mini-businessplan;
  • vakinhoudelijke kennis en vaardigheden omtrent businessplanning;
  • een mini-businessplan op hoofdlijnen van een onderwerp naar keuze.

Doelgroep en aantal deelnemers

Deze training is bedoeld voor managers, professionals en ondernemers. U heeft bij voorkeur minimaal 3 jaar werkervaring op hbo/wo-niveau.  Deelnemers komen uit allerlei branches. De training wordt aangeboden in de Nederlandse taal.

Het aantal deelnemers is minimaal en maximaal .  Hierdoor is er veel gelegenheid voor een persoonlijke benadering. Vanaf drie deelnemers kan het voor uw organisatie interessant zijn om deze training in-company te houden.
Meer over in-company training

Duur en locatie

De training wordt op 0 dagen van 9:00 uur tot 17:00 uur gehouden.  De training vindt plaats in ons trainingscentrum op Wisseloord Area gelegen in de bosrijke villawijk Trompenberg aan de rand van Hilversum. Dit creatieve business park heeft roots in de muziekindustrie en is internationaal bekend van de ooit door Philips opgerichte en nog steeds met succes draaiende Wisseloord Studios. De lunch wordt geserveerd in het Wisseloord Restaurant van de studio zodat u de kans krijgt deze muzikale en creatieve sfeer op te snuiven.
Meer over ons trainingscentrum


Download brochure

Onderwerpen

In deze training komen de volgende onderwerpen aan de orde: afbakening, kernvraag, onderscheidend vermogen, succesfactoren, waardepropositie, businesscase.


Programma

9:00 - Opening
Kennismaking met deelnemers, trainer en programma
Inleiding business management
Raamwerk voor deze workshop: het (mini) businessplan
Stap 1: de focus
Wat is onze 'business'?
Wat is de kernvraag?
Stap 2: het concept
Het onderscheidend vermogen
De succesfactoren
De waardepropositie
Stap 3: het ontwerp
Het stappenplan
De risico's
Het businessmodel
De businesscase
Wrap-up
Aspecten van implementatie en evaluatie
Hoe ga ik hier mee verder op mijn werk?
17:00 - Afsluiting


Tijdens de training wisselen theorie en praktijkoefeningen elkaar af. Deelnemers kiezen hun eigen onderwerp en werken tijdens de praktijkoefeningen hun eigen onderwerp uit.

Reacties

"De training heeft mij op weg geholpen om de creatieve chaos in mijn hoofd te stroomlijnen richting een niet te negeren businessplan."  -  Patrick Dorder, filmmaker en journalist, PDP Videocoaching. Patrick beoordeelde de training met een 9.


"Ik voel me een stuk zelfverzekerder. Fijn dat theorie en praktijk samengevoegd worden. Na deze dag denk ik: ik kan het! Dank je wel."  -  Josephine Lambregts, projectleider, HilverZorg. Josephine beoordeelde de training met een 8,5.

Uw trainer

Deze training wordt verzorgd door Frank van Ormondt. Frank is een enthousiaste trainer en heeft gedurende zijn loopbaan bij o.a. Philips zelf veel ervaring opgedaan met het opstellen van businessplannen. Momenteel begeleidt hij vanuit zijn adviespraktijk regelmatig managers en ondernemers in verband met hun businessplan voor een innovatief product of innovatieve dienst.
Meer over uw trainer

Materiaal, ondersteuning en methode

Iedere deelnemer ontvangt een uitgebreide syllabus met documentatie, checklists en opdrachten. Bij deze training worden diverse boekentips gegeven; boeken kunnen optioneel worden aangeschaft maar zijn niet nodig om te training te kunnen volgen. Daarnaast krijgt de deelnemer toegang tot het Extranet boordevol templates, tools en tips. Frank heeft een eigen trainingsmethode ontwikkeld, die heel dicht bij de praktijk staat. Het werken met cases gaat hem niet ver genoeg en daarom nemen deelnemers hun werk mee naar de training om het geleerde meteen uit te proberen. Na afloop van de training heeft iedere deelnemer recht op een begeleidingsgesprek van een uur.
Meer over methode

Prijs

De prijs voor deze training bedraagt totaal € . Deze vaste prijs is exclusief 21% btw, per persoon en onder voorbehoud van wijzigingen. Bij de prijs inbegrepen zijn de syllabus, de lunch en de koffie en thee in de pauzes. Niet inbegrepen is o.a. een eventuele overnachting.
Bekijk de algemene voorwaarden
Meer over acties

Inschrijven

Meer informatie?

Download de brochure, waarin alle details over deze training handig zijn opgesomd. Heeft u nog vragen dan kunt u ons gerust bellen op: 035 6316915. Wij kijken dan samen met u of deze training bij uw leerbehoeften past. Eventueel kunt u met ons een afspraak maken voor een vrijblijvend bezoek aan ons trainingscentrum.
Download de brochure
© Frank van Ormondt Advies en Educatie 2007-2019. All rights reserved. | Bijgewerkt op 2 december 2019