frankvanormondt.nl plaatst cookies om de ervaring te verbeteren, gaat u verder dan gaat u akkoord met deze cookies.   

strookfoto

Beter brainstormen - cursus

Methode, technieken, proces en plan praktisch toepassen en faciliteren

2-daagse workshop (€ 1395.00 excl. btw)

Brainstormen levert soms veel nieuwe ideeën op en soms ook helemaal niet. Deze training levert de tools, kennis en vaardigheden die elke facilitator nodig heeft om een brainstormsessie tot een succes te maken.

De rode draad van deze training is het brainstormplan dat stap-voor-stap wordt behandeld en toegepast. Hieraan worden de relevante aspecten van brainstormen gekoppeld, zoals brainstormmethode, brainstormtechnieken en het brainstormproces. Ook kijkt u naar uw eigen rol en die van anderen. Al deze aspecten zijn stuk-voor-stuk succesfactoren van een geslaagde brainstormsessie.

Deelnemers ontvangen een eigen brainstormkoffertje en stellen tijdens deze workshop voor een zelf gekozen onderwerp een brainstormplan op. Door het werken aan uw eigen rol en uw eigen onderwerp staat de training zeer dicht bij de praktijk.Voordelen

Een training van Frank heeft veel voordelen zoals:

 • praktijkgerichte trainer met praktijkervaring;
 • kleine groepen deelnemers, veel persoonlijke aandacht;
 • inspirerende, centraal gelegen locatie;
 • gratis 'helpdesk' voor het stellen van inhoudelijke vragen achteraf.

Resultaat

Na afloop van deze training heeft de deelnemer:

 • vakinhoudelijke kennis en vaardigheden omtrent brainstormen;
 • een praktisch tool en een brainstormkoffertje voor het faciliteren van een brainstormsessie;
 • een brainstormplan voor een onderwerp naar keuze.

Doelgroep en aantal deelnemers

Deze training is bedoeld voor facilitators van brainstormsessies. U heeft bij voorkeur minimaal 3 jaar werkervaring op hbo/wo-niveau.  Deelnemers komen uit allerlei branches. De training wordt aangeboden in de Nederlandse taal.

Het aantal deelnemers is minimaal 2 en maximaal 8.  Hierdoor is er veel gelegenheid voor een persoonlijke benadering. Vanaf drie deelnemers kan het voor uw organisatie interessant zijn om deze training in-company te houden.
Meer over in-company training

Duur en locatie

De training wordt op 2 dagen van 9:00 uur tot 17:00 uur gehouden.  De training vindt plaats in ons trainingscentrum op Wisseloord Area gelegen in de bosrijke villawijk Trompenberg aan de rand van Hilversum. Dit creatieve business park heeft roots in de muziekindustrie en is internationaal bekend van de ooit door Philips opgerichte en nog steeds met succes draaiende Wisseloord Studios. De lunch wordt geserveerd in het Wisseloord Restaurant van de studio zodat u de kans krijgt deze muzikale en creatieve sfeer op te snuiven.
Meer over ons trainingscentrum


Download brochure

Onderwerpen

In deze training komen de volgende onderwerpen aan de orde: methode, technieken, proces, faciliteren, brainstormplan, eigen rol en die van anderen.


In de brochure treft u meer details over het programma aan. Tussen haakjes staat het aantal praktijkopdrachten per onderdeel, bijvoorbeeld (2P) betekent: twee praktijkopdrachten.

Sessie 1: methode, technieken en proces

Kennismaking, de basis van brainstormen, instructies voor zelfstudie.

 • Kennismaking en inleiding (1P)
 • Rolverdeling en creatieve vaardigheden (1P)
 • Lunch
 • Brainstormmethode en technieken (2P)
 • Brainstormproces en -plan (2P)
 • Tips voor zelfstudie
 • Wrap-up

Sessie 2: brainstormsessies faciliteren

Tips over het brainstormproces en bespreking van brainstormplannen van deelnemers.

 • Opening
 • Praktische tips bij de voorbereiding (1P)
 • Praktische tips bij de uitvoering (1P)
 • Praktische tips bij de conclusie (1P)
 • Lunch
 • Bijwerken brainstormplan (1P)
 • Presentaties deelnemers (1P)
 • Wrap-up


Tijdens de training wisselen theorie en praktijkoefeningen elkaar af. Deelnemers kiezen hun eigen onderwerp en werken tijdens de praktijkoefeningen hun eigen onderwerp uit. In de tijd tussen de twee dagen van deze training is er ruimte voor zelfstudie.


Reacties van deelnemers

Uw trainers

Deze training wordt verzorgd door Frank van Ormondt en/of Branko van Ormondt. Frank is een enthousiaste trainer en ervaren coach. Hij is auteur van een boek over innovatie. Momenteel begeleidt hij vanuit zijn adviespraktijk regelmatig cliënten in verband met innovatie. Branko is een frisse trainer en sympathieke coach. In zijn aanpak met cliënten brengt hij veel vernieuwing met zich mee. Tevens is Branko actief op het gebied van marketing en e-learning.
Meer over uw trainers

Materiaal, ondersteuning en methode

Iedere deelnemer ontvangt een uitgebreide syllabus met documentatie, checklists en opdrachten. Bij deze training worden diverse boekentips gegeven; boeken kunnen optioneel worden aangeschaft maar zijn niet nodig om te training te kunnen volgen. Daarnaast krijgt de deelnemer toegang tot het Extranet boordevol templates, tools en tips. Frank heeft een eigen trainingsmethode ontwikkeld, die heel dicht bij de praktijk staat. Het werken met cases gaat hem niet ver genoeg en daarom nemen deelnemers hun werk mee naar de training om het geleerde meteen uit te proberen. Na afloop van de training heeft iedere deelnemer recht op een begeleidingsgesprek van een uur.
Meer over methode

Prijs

De prijs voor deze training bedraagt totaal € 1395.00. Deze vaste prijs is exclusief 21% btw, per persoon en onder voorbehoud van wijzigingen. Bij de prijs inbegrepen zijn de syllabus, de lunch en de koffie en thee in de pauzes. Niet inbegrepen is o.a. een eventuele overnachting.
Bekijk de algemene voorwaarden
Meer over acties

Inschrijven

Startdatum: 2020-09-01

1, 8 september 2020 ∗ Locatie: Hilversum ∗ Prijs: € 1395.00Startdatum: 2020-11-18

18 en 25 november 2020 ∗ Locatie: Hilversum ∗ Prijs: € 1395.00Meer informatie?

Download de brochure, waarin alle details over deze training handig zijn opgesomd. Heeft u nog vragen dan kunt u ons gerust bellen op: 035 6316915. Wij kijken dan samen met u of deze training bij uw leerbehoeften past. Eventueel kunt u met ons een afspraak maken voor een vrijblijvend bezoek aan ons trainingscentrum.
Download de brochureOver onsContactAlgemene voorwaardenPrivacySitemap

Copyright Frank van Ormondt Advies en Educatie © 2007-2020. All rights reserved.

Bijgewerkt op 2 april 2020