frankvanormondt.nl plaatst cookies om de ervaring te verbeteren, gaat u verder dan gaat u akkoord met deze cookies.   

strookfoto

Strategisch management - cursus


Deze training is opgevolgd door de tweedaagse workshop Businessplan opstellen.

Workshop Businessplan opstellenEen strateeg heeft een visie over de behoeften van organisatie en markt voor de komende paar jaar. Bovendien weet de goede strateeg deze visie om te zetten naar een plan van aanpak voor de diverse onderdelen van de organisatie middels het businessplan. Deze training levert de tools, kennis en vaardigheden die elke strateeg nodig heeft om innovatieve en succesvolle businessplannen te kunnen maken. De rode draad van deze training is die van een innovatief businessplan die hoofdstuk voor hoofdstuk wordt behandeld en toegepast. Hieraan worden de relevante strategische en tactische modellen en aspecten gekoppeld. Deelnemers kiezen op de eerste dag een onderwerp en stellen hiervoor tijdens de masterclass week voor week een businessplan op. De training staat daardoor zeer dicht bij de praktijk.Voordelen

Een training van Frank heeft veel voordelen zoals:

  • praktijkgerichte trainer met praktijkervaring;
  • kleine groepen deelnemers, veel persoonlijke aandacht;
  • inspirerende, centraal gelegen locatie;
  • gratis 'helpdesk' voor het stellen van inhoudelijke vragen achteraf.

Resultaat

Na afloop van deze training heeft de deelnemer:

  • praktische tools voor strategievorming en strategische planning;
  • vakinhoudelijke kennis en vaardigheden omtrent strategisch management;
  • een strategisch businessplan voor een innovatie of een verandering opgesteld.

Doelgroep en aantal deelnemers

Deze training is bedoeld voor managers, professionals en ondernemers. U heeft bij voorkeur minimaal 3 jaar werkervaring op hbo/wo-niveau.  Deelnemers komen uit allerlei branches. De training wordt aangeboden in de Nederlandse taal.

Het aantal deelnemers is minimaal en maximaal .  Hierdoor is er veel gelegenheid voor een persoonlijke benadering. Vanaf drie deelnemers kan het voor uw organisatie interessant zijn om deze training in-company te houden.
Meer over in-company training

Duur en locatie

De training wordt op 5 dagen van 9:00 uur tot 17:00 uur gehouden.  De training vindt plaats in ons trainingscentrum op Wisseloord Area gelegen in de bosrijke villawijk Trompenberg aan de rand van Hilversum. Dit creatieve business park heeft roots in de muziekindustrie en is internationaal bekend van de ooit door Philips opgerichte en nog steeds met succes draaiende Wisseloord Studios. De lunch wordt geserveerd in het Wisseloord Restaurant van de studio zodat u de kans krijgt deze muzikale en creatieve sfeer op te snuiven.
Meer over ons trainingscentrum


Download brochure

Onderwerpen

In deze training komen de volgende onderwerpen aan de orde: strategisch leiderschap, strategische planning, innoveren & veranderen, visievorming, analyse van de externe en interne omgeving, SWOT-analyse, confrontatie-matrix, strategische opties, strategische keuze, multicriteria-analyse, businessmodel, businesscase, ist & soll, implementatie en veranderplan.


Programma

Dag 1: inleiding en visievorming
Kennismaking met deelnemers, trainer en programma
Inleiding strategisch management
Raamwerk voor deze masterclass: Frank's STAM-model
Strategische planning en strategisch leiderschap
Missie, visie, doelen, doelstellingen, criteria, strategie en agenda
Keuze en afkadering van het eigen onderwerp voor het businessplan
Intermezzo: innovatie met het WIM-model, de InnovatieScan en het InnovatieSpel
Dag 2: externe, interne en SWOT-analyse
Intermezzo: de business intelligence pyramide
De stragische kernvraag
Analyse van de externe omgeving (macro en bedrijfstak)
Analyse van de interne omgeving (eigen organisatie)
Conclusies: sterkten, zwakten, kansen, bedreigingen
Dag 3: strategische opties en keuze
Confrontatiematrix
Scores bepalen
Uitdagingen formuleren
Intermezzo: innovatie en creativiteit
Opties genereren
Multicriteria-analyse: de beste optie selecteren
Optie uitwerken
Dag 4: implementatie
Businessmodel
Analyse van de strategische kloof: ist en soll
Het implementatie- en veranderplan
De financiële businesscase
De aanbeveling
Dag 5: uitvoering en presentatie van uw programma
Intermezzo: programmamanagement
Aspecten van uitvoering, evaluatie en borging
Overtuigend samenvatten: uw executive summary
Overtuigend presenteren: uw pitch voor 'het bestuur'
Hoe gaat u hier mee verder op het werk?


Tijdens de training wisselen theorie en praktijkoefeningen elkaar af. Deelnemers kiezen hun eigen onderwerp en werken tijdens de praktijkoefeningen hun eigen onderwerp uit.

Reacties

"Uitstekend! De training bood een goede verdieping op de theorie en sloot prima aan op de praktijk en onze implementatie."  - Cor van Ingen, customer business manager, Kimberly-Clark Nederland. Cor beoordeelde deze training met een 9.


"Ik vond de masterclass van Frank een zeer praktisch toepasbare training. Bovendien heb ik deze training met plezier gevolgd."  - Gerard Waninge, manager technische zaken, Woonborg. Gerard beoordeelde deze training met een 8.

Uw trainer

Deze training wordt verzorgd door Frank van Ormondt. Frank is een enthousiaste trainer en heeft gedurende zijn loopbaan bij o.a. Philips zelf veel ervaring opgedaan met strategisch management. Momenteel begeleidt hij vanuit zijn adviespraktijk regelmatig managers en ondernemers in verband met hun businessplan voor een innovatie of een verandering. Verder is Frank auteur van het boek: 'Het Innovatieboek'.
Meer over Het Innovatieboek
Meer over uw trainer

Materiaal, ondersteuning en methode

Iedere deelnemer ontvangt een uitgebreide syllabus met documentatie, checklists en opdrachten. Bij deze training worden diverse boekentips gegeven; boeken kunnen optioneel worden aangeschaft maar zijn niet nodig om te training te kunnen volgen. Daarnaast krijgt de deelnemer toegang tot het Extranet boordevol templates, tools en tips. Frank heeft een eigen trainingsmethode ontwikkeld, die heel dicht bij de praktijk staat. Het werken met cases gaat hem niet ver genoeg en daarom nemen deelnemers hun werk mee naar de training om het geleerde meteen uit te proberen. Na afloop van de training heeft iedere deelnemer recht op een begeleidingsgesprek van een uur.
Meer over methode

Prijs

De prijs voor deze training bedraagt totaal € . Deze vaste prijs is exclusief 21% btw, per persoon en onder voorbehoud van wijzigingen. Bij de prijs inbegrepen zijn de syllabus, de lunch en de koffie en thee in de pauzes. Niet inbegrepen is o.a. een eventuele overnachting.
Bekijk de algemene voorwaarden
Meer over acties

Inschrijven

Meer informatie?

Download de brochure, waarin alle details over deze training handig zijn opgesomd. Heeft u nog vragen dan kunt u ons gerust bellen op: 035 6316915. Wij kijken dan samen met u of deze training bij uw leerbehoeften past. Eventueel kunt u met ons een afspraak maken voor een vrijblijvend bezoek aan ons trainingscentrum.
Download de brochure

© Frank van Ormondt Advies en Educatie 2007-2019. All rights reserved. | Bijgewerkt op 20 augustus 2019