frankvanormondt.nl plaatst cookies om de ervaring te verbeteren, gaat u verder dan gaat u akkoord met deze cookies.   

strookfoto

Nieuwsitems

Workshop met Movinnio, 18 maart 2010

Naar de website van Movinnio

Op 18 maart 2010 organiseerde het innovatieplatform voor mobiliteit Movinnio wederom in samenwerking met partners een workshop rond het thema "innovaties versnellen". Frank was als ondersteunend partner daarbij aanwezig en verzorgde in opdracht van Movinnio drie onderdelen van het programma.

Hij verzorgde eerst de plenaire inleiding tot innovatie gebaseerd op zijn 4-stappenmodel en daarna twee hands-on sessies in het parallele gedeelte van het programma: één over het mini-businessplan en één over zijn InnovatieScan.

Workshop in actie

De workshop vond plaats bij de NOVU (Nederlandse Orde Van Uitvinders), aan de Nijverheidsweg 16 B, 3534 AM Utrecht, een inspirerende locatie voor uitvinders waar ook o.a. ProtoSpace (voor het maken van prototypes) en iDexpress (voor het vermarkten van uitvindingen) gevestigd zijn. De ruim 20 deelnemers aan deze workshop waren o.a. uitvinders, gemeenten, vervoermaatschappijen en adviesbureaus.


Plenaire gedeelte: middelen en methoden voor innovatie Plenaire gedeelte: middelen en methoden voor innovatie Plenaire gedeelte: middelen en methoden voor innovatie Plenaire gedeelte: middelen en methoden voor innovatie Plenaire gedeelte: middelen en methoden voor innovatie Parallelsessie 1: commerciële en financiële kanten van innovatie Parallelsessie 1: commerciële en financiële kanten van innovatie Parallelsessie 1: commerciële en financiële kanten van innovatie Parallelsessie 2: innovatievermogen en de InnovatieScan Parallelsessie 2: innovatievermogen en de InnovatieScan

Reacties van deelnemers

"Frank is een trainer met kennis van zaken, die zich snel aan de situatie en de omstandigheden weet aan te passen. Door de training heb ik een breder inzicht in het belang van het integraal denken door de waardeketen heen gekregen en ook de van commerciële en financiële aspecten van innovatie. Ik ben erg tevreden met de presentaties die hij gaf, een training van Frank is het geld absoluut waard."  -  Ike Roetman, projectmanager, Getronics.


"Ik vond Frank's presentatie en de workshop tijdens deze dag een duidelijk en verhelderend verhaal. Het geeft je een beeld van iets wat je toch wel weet, maar waar je vaak een te korte afstand op neemt. Bezinning op het thema is dan het goede woord. En hij had sprekende voorbeelden."  -  Hans van Leeuwen, directeur, DGMR.


"Een heldere en inhoudelijke presentatie over de weg van de gedachtefase naar een echt product. De aspecten van het proces werden zó gepresenteerd dat ik er ideeën van aanpak bij kreeg. Het was interessant met nieuwe ogen te kijken naar de betekenissen van producten en het bereiken van mogelijke gebruikers. Heel opwekkend."  -  Willem Hienekamp, uitvinder ZICLOK.

Programma

TijdOnderwerpSpreker
11:00Ontvangst met koffie en thee
11:30OpeningWouter Pijzel (NOVU)
11:35Het Movinnio-innovatieprocesJoep Dickhaut (Movinnio)
12:00Overzicht middelen en methodenFrank van Ormondt
13:00Lunch
14:00Parallelsessies 1, keuze uit:
De commerciële en financiële kanten van innoverenFrank van Ormondt
Gerichte en snelle vergaring van informatie met de juiste waardeAnke Versteeg (TU Delft), Ivo Ketelaar (Infrasite)
Renderend Intellectueel Eigendom; beschermen of juist niet? (vervallen)Wouter Pijzel (NOVU)
15:30Pauze
16:00Parallelsessies 2, keuze uit:
Mindmapping, veelzijdig en krachtigIno de Gijsel (TripleM-Vision)
Netwerken en social networks; de praktijk en een psychologische benaderingMischa Coster (M-consult)
InnovatieScan; test je innovatievermogenFrank van Ormondt
17:30Netwerkborrel
18:30Afsluiting

Materiaal, tips en voordeel

De workshops die tijdens deze dag zijn gegeven, zijn sterk verkorte versies van een aantal workshops uit het trainingsprogramma van Frank. Wilt u meer achtergrond over de onderwerpen "commerciële aspecten van innovatie" en de "InnovatieScan", kijk dan op onderstaande pagina's. Voor deelnemers heeft Frank een speciale webpagina ingericht met downloads van de presentaties & templates, met de actievoorwaarden voor korting op een training en met boekentips die hij tijdens de workshop heeft besproken. U heeft alleen toegang tot deze omgeving met de speciale toegangscode die u tijdens de workshop heeft ontvangen.

Movinnio is hét innovatieplatform voor mobiliteit

Movinnio is een laagdrempelige netwerkorganisatie die zich richt op alle vervoersmodaliteiten en alle betrokken spelers die zich met mobiliteit bezighouden. Voor het vinden van elkaar, het vinden van informatie, voor kennisontwikkelen en -delen en het versnellen van het innovatieproces.


Over onsContactAccommodatieAlgemene voorwaardenPrivacySitemap

Copyright Frank van Ormondt Advies en Educatie © 2007-2021. All rights reserved.

Bijgewerkt op 8 maart 2021